i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:59, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1293 posts ]  Go to page Previous  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65  Next
Author Message
 Post subject: Re: OFFtopik_chat
PostPosted: 11:03, 10-02-2010 
corebreak

Hát két lehetőség van nyitva, ami egyrészt időfüggő, (mit sikerül hamarabb), másrészt árfüggő (melyikkel jövök ki gazdaságosan...nem írom, hogy olcsón, mert nem lesz az sajnos...)

Az egyik az LE rendszer...ez lehet digi001-től egészen az mbox-okig bármi, sima LE szoftverrel.
A másik lehetőség egy régebbi TDm rendszer, d24, vagy MIX 24. Ez lenne a jobb, minőség szempontjából, viszont kompatibilitás és ár szempontjáéból meg az LE...

Majd látjuk, de az biztos, hogy a kövi fizum erre rámegy. Ha jól sikerül összrakni, akkor még keverőt sem kell venni, mert majd mixelek PT-n belül :D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 21:15, 10-02-2010 
pokemon

Szerintem az LE digi001 meg mbox semmivel nem kulonb a logictol,cubasetol,abletontol stb.
meg a multkor valasztott hangkaridtol...

Profile  

PostPosted: 22:41, 10-02-2010 
corebreak

bybass wrote:
Szerintem az LE digi001 meg mbox semmivel nem kulonb a logictol,cubasetol,abletontol stb.
meg a multkor valasztott hangkaridtol...

De.
Az hogy Pro Tools, annál fentebb már nincs semmi :D :D :D :D :D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 14:50, 18-02-2010 
original nuttah

Azért a Protools LE és a HD,TDM között legalább akkora a szakadék mint egy Protools HD(TDM) és Cubase, Ableton stb között (kivéve a kezelés és funkciók stb). Az LE azért nem egészen azt hozza amit a HD,TDM. Ha így lenne/lett volna nem lenne szükség a nagy Protools-ra.
Ráadásul a Digi karik nem is az a bekaki kategória. (persze nem akarok itt negatívkodni, de szerintem nem ildomos úgy beszélni a digi001-ről meg a PT LE-ről mint a csúcs, mert az azért ferdítés)

Profile  

PostPosted: 15:10, 18-02-2010 
pokemon

Na ott a pont.

Profile  

PostPosted: 19:22, 18-02-2010 
corebreak

Conclusion wrote:
Azért a Protools LE és a HD,TDM között legalább akkora a szakadék mint egy Protools HD(TDM) és Cubase, Ableton stb között (kivéve a kezelés és funkciók stb). Az LE azért nem egészen azt hozza amit a HD,TDM. Ha így lenne/lett volna nem lenne szükség a nagy Protools-ra.
Ráadásul a Digi karik nem is az a bekaki kategória. (persze nem akarok itt negatívkodni, de szerintem nem ildomos úgy beszélni a digi001-ről meg a PT LE-ről mint a csúcs, mert az azért ferdítés)

Én nem mondtam hogy ez a csúcs gyerekek naaaa. Vagy ha az jött le akkor bocs.
A lényeg, hogy 30-40-ből megvan a hangkártya a keverő és a legál szoftver együtt. Ez engem kielégít.
Az már csak hab a tortán, hogy a sessionök betölthetők TDM és HD rendszereken.

Profile  

PostPosted: 21:34, 18-02-2010 
original nuttah

Én meg nem akartam ellen drukker lenni csak nagyon úgy jött le, hogy most a PT a best ever kezd bejönni a terítékre. : )
Azt sem vitatom el, hogy vannak előnyei az LE-nek is sőt csak ez a 'Pro Tools, annál fentebb már nincs semmi' ezt érzem kicsit nem helyén valónak főleg, hogy itt az LE-ről van szó. Ha a nagy Protools rendszert nézem az meg már más kategória. Azt már hozzá hasonló kvalitású rendszerekkel ildomos összevetni. (persze ez sem lenne 100%-os összevetés mivel a PT ugye egy teljesen külön álló dolog, de a hardverek objektív adatai alapján összelehet mérni már pedig egy Apogee, RME, Metric Halo avagy Prism nem hiszem hogy nagyon szégyenkezne : ) )

Profile  

PostPosted: 23:12, 18-02-2010 
corebreak

Conclusion wrote:
Én meg nem akartam ellen drukker lenni csak nagyon úgy jött le, hogy most a PT a best ever kezd bejönni a terítékre. : )
Azt sem vitatom el, hogy vannak előnyei az LE-nek is sőt csak ez a 'Pro Tools, annál fentebb már nincs semmi' ezt érzem kicsit nem helyén valónak főleg, hogy itt az LE-ről van szó. Ha a nagy Protools rendszert nézem az meg már más kategória. Azt már hozzá hasonló kvalitású rendszerekkel ildomos összevetni. (persze ez sem lenne 100%-os összevetés mivel a PT ugye egy teljesen külön álló dolog, de a hardverek objektív adatai alapján összelehet mérni már pedig egy Apogee, RME, Metric Halo avagy Prism nem hiszem hogy nagyon szégyenkezne : ) )

A nagyobb TDM az aranyáron megy az tuti. Tud is, és nem is bemeneteet fizeted meg (mert pont lehet hogy a fentebb említett karik szebben vesznek fel mondjuk, sőt van ugye Rosetta is érted...), hanem magát a TDM plugin rendszert sztem.
Valósidejű mixing DSP alapú plugokkal az valami mocsokbrutál. És jó az UAD, de ott is ott a gyengeség a hangkártya, latency stb. Itt meg azt is dsp számolja ugye, ergó full realtime az egész (vagy legalábbis közel realtime)

A PT felett nincs semmit nem arra értettem, hogy most ez a legjobb vagy a csúcs, hanem hogy ez a kvázi "sztenderd" ugye. Nem leszek így sem britni spricc producere, de muszáj lépnem szépen lassal a full legál dolgok felé, és kell kompromisszumokat kötni.
A logic jó, semmi bajom vele, de totál kikészítenek apró hülyeségek vele kapcsolatban, plussz én azt érzem hogy drága és pro garageband kezd lenni, ilyen csináljon ég egy hülye is zenét, nem tudom ez mennyire érthető, tehát az apple mostani szisztémája szerint épül a progi, hogy egy ablak, klikk-pakk kész a mestermű, meg ez a legutóbbi gitáros pluginpakk húzások sem jött be...plussz rohadt drága lenne ha meg kellene venni:D
PT LE midiben tudja azt amit a logic. (Sima piano rollos nézet oszt csá), audióban meg az egyik legjobb.

Szóval a lényeg hogy ez volt a legolcsóbb megoldás, így marad ez. Majd meglátjuk.
Megnéztem, nekem bejön, aztá majd látjuk.

Profile  

PostPosted: 14:32, 19-02-2010 
original nuttah

Értem én teljesen. Összehasonlítás nagy PT és egyéb rendszerek esetében direkt leírtam, hogy pontos összevetést a PT zártsága miatt nehéz lenne.
A PT előnye pontosan az amit írsz. Standard, de itt fontos megjegyezni, hogy nem azért, mert minden szempontból a legjobb. Persze azért nem általános stúdió standard, leginkább mixing és mastering studiókba, kreatív/produkciós alkotásra ritkán használják, mert ebből a szempontból nem túl rugalmas és kezes bárány (bár az új szériákkal sokat javult... amúgy is érdekes ma már ez a Pt standard a mai értelmezésében mivel épp annyira standard ként van jelen egy stúdióban ma már egy cubase nuendo vagy logic ableton szóval ez ma már szintén kicsit árnyaltabb kérdés).
Hogy TDM és DSP-s megoldások között mekkora a különbség azt nehéz lenne definiálni, de amiben biztos vagyok, hogy ha még a TDM-et is vetem össze akár a natív megoldásokkal akkor sem az fog dönteni, hogy TDM vagy DSP vagy natív az amiből a véganyag származik. Sokkal inkább a hogyan mint a mivel a fontos.
Latency meg nem csak hangkari függvénye ahogyan a realtime mixing is csak vastól függ főleg ha van direct monitoring. Ez ha jól emlékszek PT LE esetében sincs máshogy. Nagyjából annyit segít be a DSP mint amennyit EMU karik esetében. A saját cuccait futtatja erről és képes 'zero latency'-re de direct monitoring-al.
Volt nekem is amúgy szerencsém nem egyszer protools -ozni (az nagy PT volt), de nagyjából úgy voltam vele mint a samplitude-al. Látszik rajtuk, hogy jó progik, de leginkább és elsősorban tipikus hangtechnikai feladatokra van kihegyezve és ez a fő irányvonala. Számomra ezért nem, kifejezetten alternatíva.

Nálad és a te céljaidnak teljesen megtud felelni mivel te elsősorban külső dolgokkal oldod meg a zenélés fázisát. Aki elsősorban gépen belül ügyködik annak már kétséges, hogy a legjobb megoldás lenne jelenleg.
Az ár meg nagyon jó amennyiért veszed szal hajrá nekem semmi kifogásom nincs nem is volt csak az esetleges félreértések elkerülése véget jegyeztem meg azt amit. : )

Profile  

PostPosted: 15:08, 19-02-2010 
corebreak

Conclusion wrote:
Értem én teljesen. Összehasonlítás nagy PT és egyéb rendszerek esetében direkt leírtam, hogy pontos összevetést a PT zártsága miatt nehéz lenne.
A PT előnye pontosan az amit írsz. Standard, de itt fontos megjegyezni, hogy nem azért, mert minden szempontból a legjobb. Persze azért nem általános stúdió standard, leginkább mixing és mastering studiókba, kreatív/produkciós alkotásra ritkán használják, mert ebből a szempontból nem túl rugalmas és kezes bárány (bár az új szériákkal sokat javult... amúgy is érdekes ma már ez a Pt standard a mai értelmezésében mivel épp annyira standard ként van jelen egy stúdióban ma már egy cubase nuendo vagy logic ableton szóval ez ma már szintén kicsit árnyaltabb kérdés).
Hogy TDM és DSP-s megoldások között mekkora a különbség azt nehéz lenne definiálni, de amiben biztos vagyok, hogy ha még a TDM-et is vetem össze akár a natív megoldásokkal akkor sem az fog dönteni, hogy TDM vagy DSP vagy natív az amiből a véganyag származik. Sokkal inkább a hogyan mint a mivel a fontos.
Latency meg nem csak hangkari függvénye ahogyan a realtime mixing is csak vastól függ főleg ha van direct monitoring. Ez ha jól emlékszek PT LE esetében sincs máshogy. Nagyjából annyit segít be a DSP mint amennyit EMU karik esetében. A saját cuccait futtatja erről és képes 'zero latency'-re de direct monitoring-al.
Volt nekem is amúgy szerencsém nem egyszer protools -ozni (az nagy PT volt), de nagyjából úgy voltam vele mint a samplitude-al. Látszik rajtuk, hogy jó progik, de leginkább és elsősorban tipikus hangtechnikai feladatokra van kihegyezve és ez a fő irányvonala. Számomra ezért nem, kifejezetten alternatíva.

Nálad és a te céljaidnak teljesen megtud felelni mivel te elsősorban külső dolgokkal oldod meg a zenélés fázisát. Aki elsősorban gépen belül ügyködik annak már kétséges, hogy a legjobb megoldás lenne jelenleg.
Az ár meg nagyon jó amennyiért veszed szal hajrá nekem semmi kifogásom nincs nem is volt csak az esetleges félreértések elkerülése véget jegyeztem meg azt amit. : )

Na pont ez a lényeg, nem is teszek hozzá semmit, mert pont ezt gondolom én is.
Az meg igaz, nekem minden kint van, gyakorlatilag csak kottázok a gépen, meg rögzítek (néha :D).
MIDI-re meg ugye egy 91-es Atari is elég volt (lettvolna ha tudtam volna rajta sample editálni :D)

Profile  

PostPosted: 20:14, 25-02-2010 
droid

Mr Artemovszk wrote:
http://www.myspace.com/artemovszk

check check check :roll:

annyira nem jo ez a link h mindenhova befosd

Profile  

PostPosted: 21:19, 25-02-2010 
corebreak

Mr Artemovszk wrote:
http://www.myspace.com/artemovszk

check check check :roll:

Ilyenkor hol vannak a mod-ok? Csak 6odszorra látom ezt a myspace linket...

Profile  

PostPosted: 21:45, 25-02-2010 
impulsecreator.hu

eltakaritva

Profile  

PostPosted: 20:46, 26-02-2010 
corebreak

gergo wrote:
eltakaritva

Ezt most tényleg nagyon szépen köszönöm Gergő!

Profile  

PostPosted: 10:57, 03-03-2010 
piper

ajánljatok plz 50ezerig jó déjé keverőt! kösz

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 15:24, 03-03-2010 
ujonc

Otthonra -> Reloop RMX-30 (sok funkció, otthonra kiváló), Vestax VMC-002 (minsőségibb mint a reloop és drágább is de az aprótekerőpotik picit furák).

Ezzel a kettővel gyakorlati tapasztalatom is van. A Vestax profibb cucc és jobban is szól valamivel (mondjuk ez otthon mindegy lényegében, felvételkészítésnél úgyis a felvevő lesz a szűk keresztmetszet). Ha spórolnál akkor reloop. :)

Profile  

PostPosted: 15:26, 03-03-2010 
piper

blask wrote:
Otthonra -> Reloop RMX-30 (sok funkció, otthonra kiváló), Vestax VMC-002 (minsőségibb mint a reloop és drágább is de az aprótekerőpotik picit furák).

Ezzel a kettővel gyakorlati tapasztalatom is van. A Vestax profibb cucc és jobban is szól valamivel (mondjuk ez otthon mindegy lényegében, felvételkészítésnél úgyis a felvevő lesz a szűk keresztmetszet). Ha spórolnál akkor reloop. :)

én spórolnék, de egy dojcslandba szakadt haverom kért tanácsot...és ott amúgyis 10el olcsóbb... :mad:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 16:56, 08-03-2010 
corebreak

Megjött a Digi001.
Ez azért vicces, mert pénteken adta fel a srác, angliában, és már itt van. BUMM
Parcell Force vagy mi a csomagküldő szolgálat neve, érdemes búkmárkolni, mert ennek a nem kicsi doboznak a szállítása nekem 16,5 fontomba fájt csak :D

Profile  

PostPosted: 14:57, 09-03-2010 
pokemon

Milyen dat-d volt ezelott snaper?
A digi001 16bit,48khz?

Profile  

PostPosted: 15:34, 09-03-2010 
corebreak

bybass wrote:
Milyen dat-d volt ezelott snaper?
A digi001 16bit,48khz?

Vilt itt SONY is, AIWA is, de volt MD rögzítés is egy ideig :D
Digi az max 24bit-48 khz, de jó lesz nekem a sima 16/44.1 :D

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1293 posts ]  Go to page Previous  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]