i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:12, 20-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 291  Next
Author Message
 Post subject: Re: .:filmklub:.
PostPosted: 17:45, 23-03-2010 
original nuttah

szerintem a gond az olaj alapú gazdaságon nyugvó monetáris rendszer, aminek az összeomlása 100%ra jósolható, ez a változás pedig az aktuális politikai-társadalmi nézetekől függetlenül fog lezajlani
az új energiaforrás irányban kutatókat pedig módszeresen eltüntetik, nem engedélyezik az olcsó és környezetbarát repceolajat, nem alakíthatod át a saját autódat víz/áramhajtásúvá, csak külön engedélyekkel működtethetsz napelemet otthon stbstbstb...

nem akarok én sem kötekedni, de aki szerint ezek a dolgok rendben vannak az tegye fel a kezét

Profile  

PostPosted: 18:04, 23-03-2010 
droid

tr wrote:
Mifele kaosz keletkezik azaltal, hogy meg akarod tudni magadrol ki is vagy valojaban mitol valsz ertekesebbe vagy ertektelenebbe?

Bocsánat, azt hogy mitől vársz értékesebbé, ezek a videók mondják meg? Na, itt kezdődik a probléma. Ezért is írtam, hogy propaganda.

tr wrote:
Mellekeskent: Azt gondolom hogy az ember alapveto celja a fejlodes. Szellemileg, technologialilag, erkolcsileg. Ehhez nem egymasnak hattal, hanem egymas fele kellene fordulni.

Így van. És szerinted erkölcsileg, szellemileg fejlődünk? Mert szerintem kurvára nem, maximum technikailag. Ez pedig pont azért van, mert egyre többen gondolják úgy, hogy szakítani kell mindennel, amit eddig a nyugati világ létrehozott, és valamifajta forradalomra van szükség. A gyökértelenség meg leépüléshez vezet. "A múltat végképp eltörölni", ismerős? :)

tr wrote:
Te most alapovetoen elegedett vagy azzal ami korulvesz?

NEM. De nem gondolom azt sem, hogy a megoldást a Zeitgeist fogja szolgáltatni. Olyan ez, mint pl. a Jobbik nevű párt válaszai a romakédésre. Szüntelenül kritizálják a rendszert, közben hangzatosabbnál-hangzatosabb béna szólamokat adnak elő, amivel sok embert megvezetnek. Csak azt nem veszik észre, hogy ezzel paradox módon tovább mélyítik a problémákat.
Én nem eltagadni akarom a feldobott topikokat. Igen ,szerintem is gáz a mónikasó, a bulvár, a színvonaltalanság, a pénzügyi válság meg minden. Csak arra célzok, hogy ez az utópisztikus izé nem fog senkinek sem segíteni abban, hogy "öntudatára ébredjen".
Egy hoax, egy szemfényvesztés, egy parasztvakítás.

Profile  

PostPosted: 18:20, 23-03-2010 
állat

nem olvastam vegig a posztokat, de ti most valamelyik Michael Moore alkotasrol beszelgettek? :)

Profile  

PostPosted: 18:21, 23-03-2010 
original nuttah

Szokásos Zeitgeist. :)

Profile  

PostPosted: 18:23, 23-03-2010 
állat

ja
az mondjuk ugyanaz :D

Profile  

PostPosted: 19:23, 23-03-2010 
souljah

`thunder wrote:
Bocsánat, azt hogy mitől vársz értékesebbé, ezek a videók mondják meg? Na, itt kezdődik a probléma. Ezért is írtam, hogy propaganda.

Akartad mondani politikai propaganda..
"Azt mondjak meg" hogy mennyire es hogyan lehet uj szemmel ertekelni a termeszetet, a minket korulvevo anyag es rezgeshalmazt es ehhez kepest en vajon mekkora pont vagyok.
Ugyanugy mutatja akar a a kvantumvilagokat mint a pszichologiat vagy a csillagaszatot.
Adott esetben utat mutathat arra hogy mi a valodi szerepem/szereped, mert a cel maga, az ember egyik alapvetese. Ezt nem csak ezek a filmek mondatjak, hanem megannyi konyv es sokezernyi dokumentacio ami a neten elerheto.

`thunder wrote:
Így van. És szerinted erkölcsileg, szellemileg fejlődünk? Mert szerintem kurvára nem, maximum technikailag. Ez pedig pont azért van, mert egyre többen gondolják úgy, hogy szakítani kell mindennel, amit eddig a nyugati világ létrehozott, és valamifajta forradalomra van szükség. A gyökértelenség meg leépüléshez vezet. "A múltat végképp eltörölni", ismerős? :)

au. Bastya elvtars most tuti forog a sirjaban.
A szellemi fejlodes elosegitoje tobbek kozt az, ha elhiszed vegre, hogy a jelen rendszer egy elavult dolog es kepes vagy magad is arra, hogy ezen valtoztass. Felteve ha akarsz. A miertre csak par valasz: kornyezetszennyezes, gazdasagi valsag illetve elkovetkezo valsagok [ velhetoen kutyafasza volt 2009 a java most jon ] haboruk, az oktatas ellehetetlenitese, az egeszseg megorzesenek redukalasa vagy akar a mediumok szennyhadjaratanak miertje.
A nyugatot pedig ne definialjuk mar `nyugatnak`, inkabb kicsit oszintebben mondjuk ki hogy ebben a formaban gyakorlatilag nem letezik.
A hatalmakat nem lehet mar nemzetekhez kotni hanem vallalkozoi csoportokhoz, aminek semmi koze hogy melyik foldreszen van. Tehat nem a `nyugat` a hiba oka hanem az ember illetve embercsoportok.

`thunder wrote:
NEM. De nem gondolom azt sem, hogy a megoldást a Zeitgeist fogja szolgáltatni. Olyan ez, mint pl. a Jobbik nevű párt válaszai a romakédésre. Szüntelenül kritizálják a rendszert, közben hangzatosabbnál-hangzatosabb béna szólamokat adnak elő, amivel sok embert megvezetnek. Csak azt nem veszik észre, hogy ezzel paradox módon tovább mélyítik a problémákat.
Én nem eltagadni akarom a feldobott topikokat. Igen ,szerintem is gáz a mónikasó, a bulvár, a színvonaltalanság, a pénzügyi válság meg minden. Csak arra célzok, hogy ez az utópisztikus izé nem fog senkinek sem segíteni abban, hogy "öntudatára ébredjen".
Egy hoax, egy szemfényvesztés, egy parasztvakítás.

Kommunistak aztan jobbik es a ciganyok. Nem lep meg, multkor egy beszelgetes alatt voltam mar fasiszta, anarchista, antipopulista, kommunista, koronakent feltettek a kerdes h mivan b+ te vagy e terez anya?
Lassuk mar a fatol az erdot.
Az egyik gondolkodni tanit, megerteni es a tudomanyt hivja segitsegul, a masik a jelen tarsadalmi rendszer mocskos lehetosegeit aknazza ki penzert es hatalomert.
Es mondom megegyszer, itt nem - csak - a zeitgeistrol beszelek hanem megannyi filmrol es olvasnivalorol amit a lentebb emlitett posztban is szerepel, illetve dokumentaciorol ami a neten elerheto.

Profile  

PostPosted: 20:42, 23-03-2010 
poszthumusz

pme023 wrote:
tr wrote:
pme023 wrote:
sztem politikához nincs sok köze, összeesküvés-elmélet az igaz, de inkább ez mint a médiashit

Van koze a politikahoz mintugy a gazdasaghoz, a vallashoz, a pszichologiahoz a csillagaszathoz, az emberi elmehez es az igazsag illetve a le't keresesenek alapvetesehez es a tarsadalom elavult mukodesehez.
A kerdesem azert fogalmazodott meg, mert egy mondattal megbelyegezni valamit aminek millionyi osszetevoje tudast general eleg arrogans dolog, raadasul ugy hogy ezen filmek kozul - gyanitom - csak a zeitgeist kerult megnezesre, ami populista mivoltja miatt valoban betamadhato.
van itt filozofia topic? :]

szerintem nem bánja meg senki ha egyszer megnézi ezeket, bár ez nem a könnyen emészthető műanyag életet tárja elénk national geographic styleban az biztos :)

a mai fiatal generáció meg hálistennek elég fogékony ezekre a dolgokra

nem, ez általában könnyen emészthető demagóg stílusban ad elő antiglob, szélsőbalos maszlagot.
cseppet sem máshogy gondolkodó, csak éppen más a célja.

Profile  

PostPosted: 21:04, 23-03-2010 
souljah

plastik wrote:
nem, ez általában könnyen emészthető demagóg stílusban ad elő antiglob, szélsőbalos maszlagot.

:] Annyira ereztem ezt a postot.

Lepj ki egy kicsit a neveltetesedbol, lepj ki abbol amit a tankonyvekbol magoltal,
abbol amit apad anyad nagyanyad ükapád sze'papad beledtokositott.
Gondolj bele abba amikor nincsenek rasszok hanem minden elet a foldon egy organizmus.
Nekem es egyre tobb embernek ezt jelentik ezek a filmek es akarhanyszor megnezem csak erosit es igyekszem e fele.
Persze van, akiknek erdekuk ezt maskepp gondolni.
Nyugi sosem leszek hippi.

Profile  

PostPosted: 22:12, 23-03-2010 
pokemon

Szerintem fontos film pl a zeitgeist is, de főleg pontosan azért, mert egy csomóan fontosnak tartják, tehát nagy hatással van a jelenkor emberének gondolkodására. Egy ideális világban mindenki megnézné, és saját véleményt formálna róla, és igyekezne leszűrni, hogy akkor most ebből mi a frankó és mi az, ami nem. Az is egészségtelen, ha valaki veri az asztalt, hogy ez egy nagy humbuk, és ugyanígy rohadt nagy felelőtlenség azért verni az asztalt, hogy ez mennyire tuti és végre valaki kimondta etc. (egy még ideálisabb világban pedig az emberek rendszeresen elgondolkodnának hasonló dolgokon, nem csak akkor amikor egy ilyen filmet az orruk alá tolnak)
Egyébként szerintem per pillanat nagyon-nagyon veszélyes ez a film, mert manapság az emberek nem szűrik meg, nem 'dolgozzák fel' a beérkező információt, hanem a legtöbb esetben leellenőrzés nélkül benyalnak bármit. Nem vagyok egy nagymenő ha 20. századi töriről van szó, de azért amik és főleg ahogy itt elő vannak adva, az bőven meredek. (és nem, más hasonló filmet tényleg nem láttam, ezért ezek nyilván a zeitgeistra vonatkoznak)

Profile  

PostPosted: 23:01, 23-03-2010 
poszthumusz

tr wrote:
plastik wrote:

:] Annyira ereztem ezt a postot.

Lepj ki egy kicsit a neveltetesedbol, lepj ki abbol amit a tankonyvekbol magoltal,
abbol amit apad anyad nagyanyad ükapád sze'papad beledtokositott.
Gondolj bele abba amikor nincsenek rasszok hanem minden elet a foldon egy organizmus.
Nekem es egyre tobb embernek ezt jelentik ezek a filmek es akarhanyszor megnezem csak erosit es igyekszem e fele.
Persze van, akiknek erdekuk ezt maskepp gondolni.
Nyugi sosem leszek hippi.

oké. én nem is mondtam semmit arról, hogy kinek hogyan kéne gondolkodnia a világról. csak szerintem épp arról van szó, hogy ezek a filmek kicsit sem gondolkodnak máshogy, mint azok akiket vádolnak. csak éppen másik érdekszférához tartoznak és ehhez mérten igyekeznek befolyásolni a közönséget. szívük joga, éppúgy ahogy nézni is.

Profile  

PostPosted: 00:50, 24-03-2010 
line up?

frmn wrote:
TylerDurden wrote:
hat de pont az a lenyege a filmnek h sok ilyen hulye picsa van:-)

Basszus, és tényleg! Pedig mit gondolkoztam rajta!

:wink:

De azért lazán bele lehet zúgni. És nem hüly: megmondta nyiltan, hogy ő ezt nem veszi komolyan. A srác csinált hülyét magából, de hát ebben a helyzetben ki ne...?

Profile  

PostPosted: 02:13, 24-03-2010 
original nuttah

latom ertelmes vita folyik, valoszinuleg be se kellene irnom ide ilyen gyoker temaban,
de nem birom ki. megneztem a legion c. "filmet"...
seriously - what the hell???
evek ota nem lattam, sot, nem tudom lattam e mar ilyen pocsek "filmet" valaha...

the bird is the word

Profile  

PostPosted: 11:00, 24-03-2010 
souljah

jamamura szadakó wrote:
De azért lazán bele lehet zúgni. És nem hüly: megmondta nyiltan, hogy ő ezt nem veszi komolyan. A srác csinált hülyét magából, de hát ebben a helyzetben ki ne...?

Te csak hallgass, te Zooey témában nem vagy mérvadó. :D

Profile  

PostPosted: 11:07, 24-03-2010 
original nuttah

jade wrote:
latom ertelmes vita folyik, valoszinuleg be se kellene irnom ide ilyen gyoker temaban,
de nem birom ki. megneztem a legion c. "filmet"...
seriously - what the hell???
evek ota nem lattam, sot, nem tudom lattam e mar ilyen pocsek "filmet" valaha...

jó hogy szólsz, így megúsztam egy mozijegyet, a Pandorummal akartuk megnézni, de akkor keresünk inkább mást ehelyett

thx

Profile  

PostPosted: 12:07, 24-03-2010 
son of nitrous

NRBRT wrote:

Image

volt szerencsém nekem is ...... de a könyvet sajnos nem tudja visszaadni a film.

Ezzel nem értek egyet, olvastam a könyvet előtte és így is nagyon tetszett a film...

9/10 :thumbsup:

Min. még egyszer megnézem!

Profile  

PostPosted: 14:31, 24-03-2010 
állat

ja, Shutter Island jo film, duplan nezos kategoria: 8/10

Book of Eli: hihetetenul szar, semmifele pozitivumot nem tudok felhozni, unalmas, vegtelenul bena a 'sztori', Denzel Washington idegesitobb mint valaha, es meg Gary Oldman is szanalmas. 2/10
Nezzetek helyette The Roadot (8.5/10), vagy barmelyik Mad Maxet

Profile  

PostPosted: 19:12, 24-03-2010 
black hoe rec.

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2010/03/24/interaktiv_horrorfilm_keszult/

Profile  

PostPosted: 19:45, 24-03-2010 
souljah

Migu wrote:
http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2010/03/24/interaktiv_horrorfilm_keszult/

na bumm, az oviban bekiabáltuk a bábszínházban a nyuszinak, hogy "mögötted!", amimkor a gci róka somfordált.na az már akkor interaktív volt, pedig a 80-as éveket írtuk :D

https://www.facebook.com/MutasdMiSzepetHallgatsz/

Profile  

PostPosted: 21:39, 24-03-2010 
son of nitrous

lali aka krisztián wrote:
Migu wrote:

na bumm, az oviban bekiabáltuk a bábszínházban a nyuszinak, hogy "mögötted!", amimkor a gci róka somfordált.na az már akkor interaktív volt, pedig a 80-as éveket írtuk :D

:loll:

Profile  

PostPosted: 21:58, 24-03-2010 
metalhead

basszus, miért gondoltam egy percig is, hogy ez a Ninja assassin jó lehet? :cry:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 291  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]