`thunder wrote:
Bocsánat, azt hogy mitől vársz értékesebbé, ezek a videók mondják meg? Na, itt kezdődik a probléma. Ezért is írtam, hogy propaganda.
Akartad mondani politikai propaganda..
"Azt mondjak meg" hogy mennyire es hogyan lehet uj szemmel ertekelni a termeszetet, a minket korulvevo anyag es rezgeshalmazt es ehhez kepest en vajon mekkora pont vagyok.
Ugyanugy mutatja akar a a kvantumvilagokat mint a pszichologiat vagy a csillagaszatot.
Adott esetben utat mutathat arra hogy mi a valodi szerepem/szereped, mert a cel maga, az ember egyik alapvetese. Ezt nem csak ezek a filmek mondatjak, hanem megannyi konyv es sokezernyi dokumentacio ami a neten elerheto.
`thunder wrote:
Így van. És szerinted erkölcsileg, szellemileg fejlődünk? Mert szerintem kurvára nem, maximum technikailag. Ez pedig pont azért van, mert egyre többen gondolják úgy, hogy szakítani kell mindennel, amit eddig a nyugati világ létrehozott, és valamifajta forradalomra van szükség. A gyökértelenség meg leépüléshez vezet. "A múltat végképp eltörölni", ismerős?
au. Bastya elvtars most tuti forog a sirjaban.
A szellemi fejlodes elosegitoje tobbek kozt az, ha elhiszed vegre, hogy a jelen rendszer egy elavult dolog es kepes vagy magad is arra, hogy ezen valtoztass. Felteve ha akarsz. A miertre csak par valasz: kornyezetszennyezes, gazdasagi valsag illetve elkovetkezo valsagok [ velhetoen kutyafasza volt 2009 a java most jon ] haboruk, az oktatas ellehetetlenitese, az egeszseg megorzesenek redukalasa vagy akar a mediumok szennyhadjaratanak miertje.
A nyugatot pedig ne definialjuk mar `nyugatnak`, inkabb kicsit oszintebben mondjuk ki hogy ebben a formaban gyakorlatilag nem letezik.
A hatalmakat nem lehet mar nemzetekhez kotni hanem vallalkozoi csoportokhoz, aminek semmi koze hogy melyik foldreszen van. Tehat nem a `nyugat` a hiba oka hanem az ember illetve embercsoportok.
`thunder wrote:
NEM. De nem gondolom azt sem, hogy a megoldást a Zeitgeist fogja szolgáltatni. Olyan ez, mint pl. a Jobbik nevű párt válaszai a romakédésre. Szüntelenül kritizálják a rendszert, közben hangzatosabbnál-hangzatosabb béna szólamokat adnak elő, amivel sok embert megvezetnek. Csak azt nem veszik észre, hogy ezzel paradox módon tovább mélyítik a problémákat.
Én nem eltagadni akarom a feldobott topikokat. Igen ,szerintem is gáz a mónikasó, a bulvár, a színvonaltalanság, a pénzügyi válság meg minden. Csak arra célzok, hogy ez az utópisztikus izé nem fog senkinek sem segíteni abban, hogy "öntudatára ébredjen".
Egy hoax, egy szemfényvesztés, egy parasztvakítás.
Kommunistak aztan jobbik es a ciganyok. Nem lep meg, multkor egy beszelgetes alatt voltam mar fasiszta, anarchista, antipopulista, kommunista, koronakent feltettek a kerdes h mivan b+ te vagy e terez anya?
Lassuk mar a fatol az erdot.
Az egyik gondolkodni tanit, megerteni es a tudomanyt hivja segitsegul, a masik a jelen tarsadalmi rendszer mocskos lehetosegeit aknazza ki penzert es hatalomert.
Es mondom megegyszer, itt nem - csak - a zeitgeistrol beszelek hanem megannyi filmrol es olvasnivalorol amit a lentebb emlitett posztban is szerepel, illetve dokumentaciorol ami a neten elerheto.