bhajan wrote:
1. ha láttad volna akkor elismered, hogy a spanyol csapatok szép, szórakoztató futballt játszanak, az általad említett jelzők nem illenek rájuk
2. teljesen jogos, az "úgyhogy" kötőszó elhagyása mellett a "pont" lett volna a megfelelő mondattagoló elem
3. én kérek elnézést, nem állt szándékomban megbántani
Remélem a témát lezártnak tekinted és a bocsánatkérésemet elfogadod, mindenki úgy éli meg a futballt, ahogy akarja.
1. láttam, és elismerem, hogy szórakoztató, de csak _egymás között_ a spanyol bajnokságban, ahol alig van védekezés, maximum 5 méterről fognak embert, mindenki úgy fordul, mint egy repülőgép, mert van helye átvenni a labdát. Évente talán van 10 olyan meccs, amire mindez nem igaz.
3. OK, semmi gond, csak felkaptam a vizet
Általában véve nem vagyok híve, ha - elnézést a női olvasóktól - túlszopnak egy csapatot, bárki legyen is az. Ez történt anno a Reallal (galaktikusok, ja, persze) mostanában a Barcával, ez történt a spanyol válogatottal is, de hozhatunk példát teljesen máshonnan is (Chelsea). Az emberek többnyire a sajtó nyomására, de néha saját hülyeségből is szeretik kijelenteni, hogy csak ez és az a _jó_ és _szórakoztató_ foci, a többiek nézhetetlen szarok, és mindenki rohadjon el, aki nem passzol tízezret egy meccsen.
Azonban ilyenkor szokott jönni a valóság, ami kegyetlen tud lenni. Jelen esetben egy svájci óra mutatójának pontosságával csapott le és mutatta meg az összes létező hispán hiányosságot. Erre beindul a hiszti, hogy antifoci, meg minden. Ugyan már. Az egész mögött az áll, hogy a sok kis szürke, sikertelen ember azt hiszi, hogy ha nyer a csapata (lásd: "nyertünk", "megbasztuk őket" - vérmérséklet szerint) akkor a napsütésből egy kevés majd rájuk is jut, és mindjárt többek, szebbek, jobbak lesznek. De nem.
A lényeg, hogy a vereséget el kell tudni fogadni, néha egy rosszabb csapattól is. Az nem fogja felmenteni a kedvenceket, ha azt állítjuk az ellenfélről, hogy ilyen-olyan szar focit játszanak, meg gusztustalanok, stb, ide jön az összes klisé. Hisz ha így van, akkor milyet játszhattak a kedvenceink? El kell ismernünk a kedvencek gyengéit is. Vagyis a spanyolok és a portugálok igenis dobálják magukat, az angolok igenis egysíkúak tudnak lenni, az olaszok igenis bundáznak és alattomosak és (polkorr off) az afrikaiak igenis buták a focihoz. (polkorr onn)
Bocs, hogy hosszú lett, de jutalmul ma már nem írok többet. Ja, és nem egyes embereknek szólt, hanem általában. Csak még mielőtt...