i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 19:26, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 18:41, 07-07-2010 
poszthumusz

lanti wrote:
ma reggel baszanszky mafasz geza szarhazi senkihazinak nevezte dj yodat elo adasban a radiocafe reggeli musoraban, merthogy hazudik es rossz szinben tunteti fel az orszagot, merthogy kulonben sem baszogatta ot senki, meg mindig szegeny jeszenszkyt kell bantani ha ilyen van..

elegge arrogans barom ez a csavo

melyik műsorban? http://radiocafe.hu/index.php?op=section&id=3

Profile  

PostPosted: 18:47, 07-07-2010 
mind overload

plastik wrote:
maxsel wrote:
fritz kraft wrote:
jogorvoslat dolgában pedig szerintem a TASZ-t simán be lehetne vonni, van tapasztalatuk megfingatásban

ja, illetve nem akarom feltétlenül politikai útra terelni a dolgot - már ha ez egyáltalán lehetséges ma ebben a Zországban -, de talán ezt a vonalat sem lenne hülyeség megpendíteni:
http://campesino.tumblr.com/post/634326523/orban-viktor-is-megtapsolt
Vágó Gábor, LMPs képviselő
via http://soutiengorge.hu/magyar/2010/05/27/fenyjelenseg-a-parlamentben/

lobbizni kell az LMP-nél. :D

ja naluk, vilagukat nem tudjak!

Profile  

PostPosted: 18:50, 07-07-2010 
poszthumusz

http://quart.hu/cikk.php?id=5199

A honlapnak nyilatkozott a Volt és a Balaton Sound szervezője, Lobenwein Norbert is: "A fesztivál szervezői minden közreműködőt, alvállalkozót és művészt a jogszabályok betartására buzdítanak, a razzia-jellegű, az eseményeket és a közönség szórakozását megzavaró ellenőrzéseket azonban kifejezetten rossz megoldásnak tartják."

szerintem valahol itt van a kutya elásva. nem hiszem el, hogy a fesztiválszervezők ne lennének képesek hatékony érdekvédelemre a Mahasszal szemben, ha a rendezvényeik jó híréről van szó (értsd: nem áll le a zene buli közepén).

Profile  

PostPosted: 18:54, 07-07-2010 
original nuttah

plastik wrote:
lobbizni kell az LMP-nél. :D

A Jobbik ígérte azt, h felszámolják a "jogvédő maffiát". :)

Profile  

PostPosted: 18:57, 07-07-2010 
allnightbreakz

.:StAtIk:. wrote:
laca wrote:
tan te is tag vagy?? vagy van lopastlegalizalomatrincad? :wink:

en tavaly megvettem, mert nyilvan nem akartam hogy elvigyek a laptopomat.
iden nem volt ra zsem, igy marad a cd iras plusz szamlanyomtatas meg persze a bakelit.
de azert 2-3 hete kaptam egy levelet, hogy "na mi tortent, hogy iden nem fizettem be?"

ezaz.
es mien szolgaltatasokat kaptal?
mire mesz a szamlanyomtatassal, ha azzal is hajtottak mar el embert
mondvan manipulaltak, raadasul, ha megveszek egy zenet, beviszem,
megmutatom a szamlat, ott ki fogja megallapitani ha az a track megegyezik
a szamlan levovel (ertsd: megveszem a Fridayst, aztan beviszem a Hard Noise-t)
pitianer, kokler tarsasag...

hat nyilvan nem kaptam semmit, de nem gyomorgorccsel alltam a pultban, hogy mikor jonnek ellenorizni.
a cdkhez meg viszek szamlat kinyomtatva, kijon nem hiszi el, lefoglalja, atnezeti a "szakertokkel",
rajon hogy minden ok, en meg kirohogom.
nyilvan ez igy nem jo, de nem tudok vele mit csinalni.

Profile  

PostPosted: 20:36, 07-07-2010 

laca wrote:
laca wrote:
ha jol tudom akkor torvenyesen jarnak el ilyen ellenorzesekkor, mindenkepp jogi uton kene elindulni csak ugye ez mar penz
vagy ismerettseg kerdese.

...hmm torvenyesen, vagy annak a latszatat keltve
ne feljetsuk el h ez egy maganceg, nincs tobb joga mint neked vagy nekem...
az h megis hatosagkent probal fellepni, mar ez eleve visszas

nem o lep fel hanem a vpop, gondolom hogy van valami ami miatt egyuttmukodnek.

Viszont, mivel a MAHASZ ellenérdekelt fél az ügyben (ő, illetve az egyesület tagjai kapja/kapná a jogdíjat) nem vehetne részt szakértőként a razziákon. Szerintem.

Profile  

PostPosted: 20:49, 07-07-2010 
mind overload

Juhospapa wrote:
Viszont, mivel a MAHASZ ellenérdekelt fél az ügyben (ő, illetve az egyesület tagjai kapja/kapná a jogdíjat) nem vehetne részt szakértőként a razziákon. Szerintem.

deviant wrote:
http://soutiengorge.hu/magyar/2010/07/06/jogi-aggalyok-sora-a-dj-razziak-korul/

Profile  

PostPosted: 20:59, 07-07-2010 

Olvastam, de már előtte is így gondoltam. Nagyon jó írás amúgy. :)

Profile  

PostPosted: 00:10, 08-07-2010 
impulsecreator.hu

ime a megoldas problemainkra, gyorsan kihuzhato majd konnyen osszetorheto usb-vel :fog:

Image

Profile  

PostPosted: 00:39, 08-07-2010 
droid

na milyen a buli srácok? :)

http://soutiengorge.hu/magyar/2010/07/07/mihez-van-alkotmanyos-joga-a-dj-nek-ha-meglatogatjak-ot-ellenorizni/

egy kis don't panic lista, élj a jogaiddal ha netán ellenőrizni akarnak. ezek az alkotmányos jogaid. nagyon fontos hogy ne fizess, és ne ismerj be semmit ami után rádvarrhatnak mint "törvénytelenséget". nincs igazolási kötelezettséged sem feléjük. bónusz boards of canada zenével és idézettel a végén. sajnos releváns...

Profile  

PostPosted: 01:43, 08-07-2010 
droid

érdekesek ezek a fesztiválszervezők. a proart szponzorálását elfogadják második éve, és most meg "csodálkoznak" az ellenőrzéseken, meg "nem örülnek" neki. nahát nahát. sőt, az abszurditás teteje hogy a jogszerűtlen akciókról "kerekasztal beszélgetést" kezdeményeznek jeszivel. abszurditás vol.2.

a fesztiválszervezőkön látszik mennyire a pénz és a szponzorbehajtás az érdekük, a többin max sajnálkoznak és a hozzánemértésükről tesznek tanúbizonyságot. szegénységi bizonyítványt állítottak ki magukról és cserbenhagyják, kiszolgáltatják a fellépőket...

plastik wrote:
http://quart.hu/cikk.php?id=5199

A honlapnak nyilatkozott a Volt és a Balaton Sound szervezője, Lobenwein Norbert is: "A fesztivál szervezői minden közreműködőt, alvállalkozót és művészt a jogszabályok betartására buzdítanak, a razzia-jellegű, az eseményeket és a közönség szórakozását megzavaró ellenőrzéseket azonban kifejezetten rossz megoldásnak tartják."

szerintem valahol itt van a kutya elásva. nem hiszem el, hogy a fesztiválszervezők ne lennének képesek hatékony érdekvédelemre a Mahasszal szemben, ha a rendezvényeik jó híréről van szó (értsd: nem áll le a zene buli közepén).

Profile  

PostPosted: 01:46, 08-07-2010 
droid

Quote:
hat nyilvan nem kaptam semmit, de nem gyomorgorccsel alltam a pultban, hogy mikor jonnek ellenorizni.

olvasd el az alkotmányos jogaidat, arra nincs átalánydíj, és a gyomrod is megkönnyebbül utána :)

Profile  

PostPosted: 01:46, 08-07-2010 
droid

Quote:

olvasd el az alkotmányos jogaidat, arra nincs átalánydíj, és a gyomrod is megkönnyebbül utána :)

Profile  

PostPosted: 02:16, 08-07-2010 
mind overload

Juhospapa wrote:
Olvastam, de már előtte is így gondoltam. Nagyon jó írás amúgy. :)

Csak nem e cikk szerzojet tisztelhetjuk szemelyedben?? :wink:
ne buktasd mar le nagad! :)

Profile  

PostPosted: 03:10, 08-07-2010 

eggyel arrébb :)

btw :thumbsup: & :jap:

Profile  

PostPosted: 07:56, 08-07-2010 

tomanek wrote:
eggyel arrébb :)

btw :thumbsup: & :jap:

Azaz. :) :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 11:07, 08-07-2010 
ujonc

komment a quarton:
Quote:
Büntetőjogot oktató és bűnügyi védőként tevékenykedő ügyvédként engedje meg, hogy néhány apróságra felhívjam a figyelmet:

Elméleti megközelítésemből és korábbi ügyeimből birtokomban lévő jogerős ítéletekből egyértelműen kirajzolódik, hogy a DJ-k által leggyakrabban hangoztatott védekezés, miszerint saját zeneszám az ún. mashup, így ennek jogdíj nélküli lejátszása megengedett, mindezidáig nem nyert cáfolatot.

A DJ éppen attól vált a modern zenei életben önálló előadóvá, hogy az egyszerű mix zeneszámok részleteit egymás után rendezgetése helyett hozzáad új elemeket, így a korábbiakból csak taktusokat, szólamokat használ fel, de az új elemekkel már műként kell rájuk tekinteni. Ez onnan is igazolható, hogy az ő sérelmükre is elkövethető a szerzői stb. jogok sérelmével kapcsolatos vétség/bűntett (ld. Btk. 329/A §, ritkább esetbe 329/B. §).

Ha ehhez még az is bizonyítható, hogy a DJ saját számait valahol már – akár ingyenesen – nyilvánosságra hozta, szerzői mivolta nem lesz megkérdőjelezhető, ekként ő lesz a védendő jogalany.

Másik eset a ténylegesen idegen művek lejátszása. Helyesen hivatkozik cikkében, hogy a jogellenes többszörözés a büntetendő és nem a lejátszás. Ha ez utóbbi nézet lenne uralkodó, akkor minden egyes zenehallgatással újból elkövetnénk a bűncselekményt, ami ugyebár nonszensz, azaz szó szerint: nem ez az értelme a jogszabály tiltó rendelkezésének.

De a saját felhasználású többszörözés nem büntetendő, csak a nyilvánosság felé közvetítési célú.

Ekként cikkének azon megállapításával, hogy ha a helyszínen van többszörözött, jogdíjfizetés nélkül tárolt zenemű, akkor ez már elég az alapos gyanúhoz. Honnan tudjuk, melyiket akarta lejátszani a DJ? Ha persze van egy terv, amit a helyszínen lefoglaltak, akkor az azon szereplő művek vonatkozásában elképzelhető a bűncselekmény kísérletének megállapíthatósága, a többinél kizárt.

A gyakorlat az, hogy minden az adott hordozón lévő mű gyanú tárgyát képezi, ez azonban jogi képtelenség. Nem lehet ugyanis feltételezni, jogásziasan szólva vélelmezni, hogy a CD vagy laptop birtokában a DJ azokat le is akarta játszani.

Senkit sem vonatok még felelősségre emberölés kísérletéért akkor, amikor jogszerűen tartott fegyvere volt: ez önmagában még megengedetett, épp erre szolgál a fegyvertartási engedély. Hasonlót tartalmaz a szerzői jogi törvény is, amikor a saját célra többszörözést megengedi!

Szakértői bizonyítás kérdése is érdekes: a cikkében említett laptopon szereplő 10.000 zeneszámról honnan fogjuk megtudni, hogy

- ki a szerzője
- ki a jogtulajdonosa
- egyáltalán a szakértő meghallgatja e azokat.

Könnyű belátni, hogy ilyen mennyiségű zeneszám meghallgatása, ha csak 3 percnek veszünk egy számot, 500 órát igényel. Ennek egy átlagos szakértői óradíjjal számolva a költsége (4.000 Ft/óra) 2.000.000 Ft, és még nem készült el a szakértői vélemény, csak meghallgatta és – feltételezvén, hogy szakértőkként ismeri azokat, ezért is szakértő – beazonosítja. Látható, hogy képtelenség, a szakértők ilyen esetekben a CD-n vagy a winchesteren található fájl infóból dolgoznak, amelynek hitelessége megkérdőjelezhető.

Egy ügyemben a szakértő elmondta, hogy pl. a 3 perc hosszúságúnak írott szám alatt lehet bármi zaj vagy zörej, netán csend is felvéve (talán emlékszik Gálvölgyi egyik jelenetéből Dvorzsák Csend c. lemezére…), így tényleges meghallgatás nélkül nem állapítható meg teljes bizonyossággal, mi is szerepel rajta.

Összefoglalva: a cikk a mai magyar valóságról sajnos hű képet rajzol, ám az elrettentő razziák utáni jogi lehetőségeket figyelmen kívül hagyja és talán túlságosan is félelemben tartja az előadókat és a nem nyerészkedő állampolgárokat, akik tényleg csak saját célra másolnak megengedett módon zeneművet.

Érdekes lenne tapasztalatokat szerezni a hatóságoktól, hogy a kocsmai VB közvetítések után megfizetik-e a jogdíjat a kocsmárosok – ott ugyanis ennek hatására folyik jobban a sör…

Remélem megjegyzéseimmel hozzásegítettem a jövőben hasonló tartalmú írásainak más megvilágításba helyezhetőségéhez, illetve alaptalanul gyanúsított DJ-k kapnak egy kis reménysugarat, hogy helyzetük ugyan gyanúsítottként kritikus , de nem reménytelen.

Maximum Selecta Facebook
---------------------------------------------

Profile  

PostPosted: 11:38, 08-07-2010 
droid

helyes helyes. üssük a vasat, tartsunk össze. jó lenne összegyűjteni azokat akiket már elkaptak és díj fizetésére kényszerítettek. nekem detective kelly-n kívül nincs ilyen kontaktom.

holnap adásba kerül egy interjú velem a klubrádió digitália c. műsorába, tegnap megkerestek. én azt javaslom, ne kezdjünk vitába a szerzői jogi törvényről, mert ahány ország annyi szokás - végetnem érő vitát eredményez és eltereli a beszédet a fő témáról, miszerint a jogállamiság súlyosan sérül az ilyen razziákon.

a dontpanic kiskátét meg mindenki terjessze dj ismerősei között, büntető/polgári jogász családtag foglalta össze nekem, valóban így van minden ahogy ott le van írva.

Profile  

PostPosted: 14:35, 08-07-2010 
partiarc

nem igaz, hogy nem latjak a lobbisták mekkora ugrodeszka ez a tema.
nem mintha igy lenne jo megoldani ezt a szar helyzetet.
egy sajat erobol veghezvitt eredmeny nagyobb elorelepes lenne.

Profile  

PostPosted: 14:36, 08-07-2010 
droid

egyre többen látják és látni fogják...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]