Eredet (Inception) ügyhöz egy gondolat: nem nagyon vitatkozom filmeken, mert értelme nem sok, mindenkinek más érinti meg a maga kis konzervált Világát...de szerintem szigorúak vagytok ezekkel a pontokkal és kritikákkal. A maga nemében, kategóriájában és a többi fos "pálmafás" amerikai szarhoz képest, ami mostanában ment, szerintem egy felüdülés volt. Nekem Hollywood-ban már évek óta meginogott a hitem és itt különösen a nagy költségvetésű filmekről beszélek.Nyilván vannak benne elbaszások, de Nolan igyekszik bevonni a gázabb részeknél még egy csavart és tökig tekerni a látványt, ami feledteti rögtön a bakikat...ezáltal csak átvillan az agyadon, hogy "hopp...most majdnem,de mégsem.Szereplők is viszik a filmet, Leonardo D.C. (akit még Titanic-os korában utáltam) szerintem zsenivé érett és Nolan visszatérő üdvöskéi is tökéletesen helyt állnak a maguk karaktereiben...
Egyszerűen intelligensebb, mint bármelyik nagy költségvetésű film 2009-ben és 2010-ben, bátran merek kijelenteni! És az amennyire buta,de annyira látványos Avatar-t szerintem lazán kenterbe veri.
Jelzem: tényleg nem tökéletes a film (10/8), de mozis közegben (10/9) (nyilván majd,ha 2016-ban az M1-en fogják adni, akkor csak 10/5 lesz) szóval mindez csöppet sem fog érdekelni és az a 140 perc lazán 90-nek sem fog tűnni! Egy mozijegyet mindenképp megér!
Ja és igen volt egy kérdése valakinek: feliratosan tessék megnézni, mert "a szinkron sokat lassít a filmen"!!! De, ha csajjal mész, akkor maradjatok a szinkronosnál, hogy ne kelljen narrátoroznod a történteket