i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 12:13, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 180  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ki mit olvas?
PostPosted: 14:37, 14-08-2010 
partiarc

gyurmapok wrote:

Anthony Burgess: Mr. Enderby - bepillantás
Image
Burgess már bizonyított nálam, most sem kellett csalódnom: Mr. Enderby az egyik legzseniálisabb karakter, akivel eddig találkoztam, remélem mielőbb belefutok a folytatásokba is

Most 70%-os leárazással kapható az Enderby úr külvilága, meg a harmadik rész is az alexandraban!
Az elsőt pont a te ajánlásodra vettem meg. Remek volt. Remélem a köv. részek is legalább olyan jók lesznek. Amint végeztem az aktuális könyvvel, neki is ugrom. (vagy a norman mailer - a hóhér dala után.)

Profile  

Post subject: Re: Re:
PostPosted: 22:58, 23-08-2010 

ICR wrote:
tomanek wrote:
(Arthur C. Clarke: Randevú a Rámával folytatásai)
azt hiszem a Galaktikát (--> helyett Szukitsot) kellene bombázni a folytatások magyar kiadása miatt :)
(állítólag a 2. rész nem lett túl erős, de a 3. és 4. nem lett rossz),
ez meg ott van nálam a clarke top five-ban, szóval hajrá!
akkor ezek szerint egyetlen folytatas sem jelent meg? :I
na a tavalyi köremailes - sikertelen - nyomozásom után a múlt hét elején már nagyobb sikerrel jártam, azzal, hogy egész hatékonyan támadtam be a Galaktika szerkesztőségébe (elhozva az Időodisszeia-trilógiát, előrendelve az októberi megjelenésű, Szigetek az égben c. Clarke-kötetet és - szintén akciósan, bár azt elvileg csak pénteken tehettem volna meg azzal a kötetettel, az előbbi rendelések volumene, a (pénteki) személyes elhozatal és a könyv 50%-os listán szerepelése miatt - elhozva Frederik Pohl Utazás az átjáró körül c. könyvét és pl Ted Chiang Stories of Your Life and Others c. novellás gyűjteményének magyar kiadásáért lobbizva (előreláthatólag sajnos csak egyesével fognak Galaktikákba bekerülni az írásai, addig meg rápattanok az angolul általam már kitúrtakra)),
és ott megtudtam azt is, hogy a Szukits vette meg a három folytatás kiadási jogát - mondjuk ez alapján félek tőle, hogy ezerszer el tudnám olvasni azokat addig angolul, amíg látnám őket magyarul, szóval nem fogok habozni, ha látnám valahol angolul azokat a könyveket, de legalább kiderült, hogy hol akadt el az a dolog.

Amúgy meg az utóbbi hetekben ezeket:
tomanek wrote:
Image
Frederik Pohl: Találkozás a hícsikkel
A sci-fi része OK volt, de a többi nem mindig, és kár, hogy a 3/4-énél hiányzott 16 oldal az általam kitúrt kötetből, ennek ellenére azért szép lassan beszerzem és elolvasom mind a hat kötetet az Átjáró-ciklusból.

tomanek wrote:
http://agavekonyvek.freeblog.hu/files/a_titan_jatekosai_cover_low.jpg
Philip K. Dick: A Titán játékosai
Tetszett, mint eddig minden az írótól, bár a korábbi megjelenések azért elég magasra tették a lécet, amit nem mindig sikerült megugrani, szóval a PKD-életrajzíró Lawrence Sutin regényre vonatkozó értékelését (10-ből 6 pont) újból korrektnek érzem.

tomanek wrote:
Image
Orson Scott Card: Végjáték 2. - A Holtak Szószólója
Ez is tetszett, és eléggé olvastatta magát, de a végén található, kíméletlen "Vége az első résznek"-sor mellbevágott, és remélem sikerül gyorsan beszereznem, vagy valakitől kölcsön kapnom a "Végjáték 3. - A Holtak Szószólója" c. kötetet is. :D

Image
Dennis Lehane: Egy pohárral a háború előtt
Csak hogy még egy "sorozatba" (a Kenzie-Gennarro krimikébe) belekezdjek, egyébként nem volt rossz, azt az 500 Ft-ot mindenképpen megérte, amiért megvettem a könyvhéten az Agave standjánál, jöhet majd kora ősszel a második kötet, a szintén akciósan túrt Sötétség, fogd meg a kezem is, és akkor azt is akkor, abban az évszakban fogom olvasni, amikor játszódik. :)

http://galaktikabolt.hu/uploads/shop/galaktikabolt.hu/termek/47993_big.jpg
Kétszázadik (A Galaktika Fantasztikus Könyvek jubileumi kiadványa, antológiája)
A magyar novellák között is voltak meglepően jók, örülök, hogy - gyakorlatilag csak a Kilélegzés c. Ted Chiang-novella beszerzése miatt - kitúrtam ezt a kötetet a vateráról.

Most meg ezeket:
Image Image Image
Arthur C. Clarke és Stephen Baxter: Az idő szeme, Napvihar és Elsőszülöttek (Időodisszeia-trilógia)
Annak ellenére egyből elkezdtem olvasni a második kötetet (általában szoktam némi szünetet tartani az "ugyanolyan" olvasmányok, ill. egy-egy sorozat részei között), hogy az első kötet nem hengerelt le, szóval valamit azért mégis csak tudhat a dolog, majd kiderül, hogy mit. :)

Profile  

PostPosted: 23:23, 23-08-2010 

lawrence sutin: isteni inváziók - philip k dick élete

ötvenedik (galaktika antológia, mehjelenésekor még kozmosz)

Profile  

PostPosted: 09:04, 24-08-2010 
impulsecreator.hu

ugyanezt olvasom! ami érdekes lehet, hogy a blaha aluljáróban vettem, ahol a zsírúj könyvek mindegyike 500 ft-ba kerül! ez 3000 lett volna eredeti áron, szóval jelzem, hogy igen, valóban megéri ott vásárolni.

mistame wrote:
lawrence sutin: isteni inváziók - philip k dick élete

Profile  

PostPosted: 19:13, 24-08-2010 

Köszi a tippet, csekkoltam is ma, ha már kb 20 méterre lakok tőle. Az Isteni inváziók ugyan már elfogyott (amit amúgy is olvastam, és meg is van), de pl ilyeneket láttam ott hegyekben:
Image Image Image Image
Nick Sagan: Idlewild - Jon Grimwood: Lucifer sárkánya - De Pierres Marianne: Nejlonangyal - China Miéville: Perdido pályaudvar, végállomás (2 kötet)

Ezekről tud valaki bármi jót/rosszat mondani?

Amúgy ezt is láttam ott:
http://www.ulpiushaz.hu/Boritok/N267.jpg
Frederik Pohl: Túl a kék eseményhorizonton

Profile  

PostPosted: 19:14, 24-08-2010 
impulsecreator.hu

az idlewild-ot ajánlom, a többit nem ismerem sajnos.

Profile  

PostPosted: 19:23, 24-08-2010 

Pont abból hoztam el egy példányt - üres kézzel ne távozzak alapon, és azért, mert számomra is az tűnt a legmeggyőzőbbnek -, köszi a megerősítést! :)
Amúgy még a pofásan kinéző, Lucifer sárkánya c. könyv kerettörténete is érdekesnek tűnt számomra, csak a "sárkány" kifejezés címben és kerettörténetben való szereplése eltántorított, illetve a Perdido pályaudvar, végállomásnál kezdtem el még hümmögni a dupla kötet nem kis mérete miatt, de végül nem jutottam el a kérdésig, hogy a kettő együtt kerül-e 500 Ft-ba, mert gondoltam, hogy előbb utánanézek, hogy érdemes lehet-e azt beszerezni, ill. elolvasni.

Profile  

PostPosted: 21:53, 24-08-2010 
impulsecreator.hu

a több kötetes könyveknek kötetenként 500 ft az ára, de még az is kurvajó. szerintem van annyi jósag ebben a pavilonban, hogy egy évig hetente vegyek egy könyvet :)

Profile  

PostPosted: 21:53, 26-08-2010 
partiarc

stui wrote:
gyurmapok wrote:
Anthony Burgess: Mr. Enderby - bepillantás

Most 70%-os leárazással kapható az Enderby úr külvilága, meg a harmadik rész is az alexandraban!
Az elsőt pont a te ajánlásodra vettem meg. Remek volt. Remélem a köv. részek is legalább olyan jók lesznek. Amint végeztem az aktuális könyvvel, neki is ugrom. (vagy a norman mailer - a hóhér dala után.)

Igen néztem én is, elég jó leárazások vannak, ma meg is kezdtem a vásárlást pont Anthony Burgess Földi hatalmak című könyvével. Hétezerről volt kettőre leértékelve, 980 oldalas mű, elég jókat hallottam róla. :)
Azóta pedig ezeket olvastam:

Louis-Ferdinand Céline: Halál hitelbe
Image
Céline híres trilógiájának második része, természetesen irodalmi szempontból, és úgy egyébként sem közelíti meg túlságosan az elődjét (Utazás az éjszaka mélyére), de zseniális stílus, karakterek, nem is igazán akadnak benne unalmas részek. Kegyetlenül ábrázolja Franciaországot a 19. század közepén, ahogy megélte azt gyerekként.

Stephen King: Tortúra
Image
Annak ellenére, hogy mennyire imádtam régen a King könyvekből adaptált filmeket, mindössze most olvastam az elsőt tőle. Valószínűleg 5-6 éve még jobban tetszett volna, akkoriban meg sem álltam volna emberünk műveivel, most viszont csak simán nagyon jó, és azért hébe-hóba leveszek még egyet-egyet a könyvtárból a polcról.

George Orwell: A fikusz és az Antikrisztus
Image
Az 1984 messzi elődje talán, csak itt a pénz világára van kihegyezve minden. Gordon gyűlöli a pénzt, ezért nemet mond neki, és nagyjából ennyi az egész. Orwell nagyon jó volt már akkor is, de természetesen közelébe sem ér az említett másik könyvének, vagy mondjuk az Állatfarmnak.

Profile  

PostPosted: 15:19, 01-09-2010 
souljah

Image

Profile  

PostPosted: 16:08, 01-09-2010 
son of nitrous

gyurmapok wrote:
Stephen King: Tortúra
Image
Annak ellenére, hogy mennyire imádtam régen a King könyvekből adaptált filmeket, mindössze most olvastam az elsőt tőle. Valószínűleg 5-6 éve még jobban tetszett volna, akkoriban meg sem álltam volna emberünk műveivel, most viszont csak simán nagyon jó, és azért hébe-hóba leveszek még egyet-egyet a könyvtárból a polcról.

King könyveit kb. 6-8 éve olvastam, ha minden igaz, akkor 13-14-nél hagytam abba. Én nem láttam addig egyik filmet se, amit a könyvei által alkottak, utólag 'érdekes' volt megnézni őket. Ha King, akkor a Tortúra mellett Állattemető, Borzalmak városa, Halálsoron (az egyetlen, aminek a film adaptációja tetszett), Ragyogás, Bilincsben, Carrie, Cujo, Éjszakai műszak és persze a Sorvadj el!

Profile  

PostPosted: 14:34, 10-09-2010 
Misspent Music

Image
kolonizacios, kicsit szocio, kicsit akcio, vegere pedig kicsit tudomanyos fiction, nem volt rossz

most pedig
Image

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 01:40, 13-09-2010 
partiarc

Nick Hornby: A meztelen Juliet + 31 dal
Image Image
mindkettő óriási, előbbit egy hétvége alatt kivégeztem családi nyaralás közben, szokás szerint nagyon valós, életközeli karakterek, akikben hol magunkra, hol a barátnőnkre, hol akárki másra ismerünk, megkapják a magukét a fanatikus rajongók és az internetes fórumozók is kicsit, pont ilyenre vágytam. a 31 dal pedig egy tökéletes mű a maga stílusában, hiszen egy olyan zeneőrülttől, mint amilyen Hornby, egy ilyen könyv a legjobb húzás, csak az idegesít, hogy nem nekem jutott először az eszembe. :) végre meg lehet ismeri kicsit őt is, illetve a pontos nézeteit többek között arról, hogy mitől gyönyörű egy szám, mitől jó egy szóló, milyen zenére kellett volna elvesztenie a szüzességét, vagy miért annyira klassz dolog összegyúrni Iggy Popot és Salt n Pepát

Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?
Image
bevallom a scifivel sem foglalkoztam idáig különösebben, sosem mozgatott meg igazán, bár hidegen sem hagyott, így ez az első olvasmányom Dicktől, de nagy valószínűséggel elég sokat fogok olvasni tőle a jövőben. végre értem, hogy miért rajonganak érte is olyan sokan, zseniális.

Truman Capote: Hidegvérrel
Image
Capote azt mondta róla, hogy tényregény, és tényleg. mint egy zseniális dokumentumfilm, csak könyvben. de olyan részletesen és valóságosan ír le mindent (persze annyi előnye volt, hogy elvileg szó szerint minden úgy történt, ahogy azt írta), hogy végig úgy éreztem, mintha én is ott lennék a házban, amikor lemészárolják a Clutter családot; a nyomozókkal, miközben keresik a magyarázatot az egészre; a két elkövetővel, miközben járják az országot a gyilkosság után; a börtönben, mikor évekig várnak a kivégzésre.. és pont az egyik legnagyobb érdekessége, hogy már tudsz mindent a fülszövegből, tulajdonképpen egy percig sem kell izgulni semmin, mégis lebilincselő. talán a könyv fő erőssége, hogy Capote rettentő objektív, és minden egyes szereplőről (különösen a két tettesről) rettenő jól és közelről ír.

Profile  

PostPosted: 16:12, 27-09-2010 
souljah

Image

a könyv első része eszméletlenül izgalmas, utána picit leül a sztori és a befejezéstől is többet vártam, de még így is kitűnő krimi :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 13:36, 30-09-2010 
partiarc

Louis-Ferdinand Céline: Bohócbanda
Image
irodalmilag és úgy egyébként is nagyon messze van ez a befejező rész a trilógia kezdetétől, az Utazás az éjszaka mélyérétől, de még a középső darabtól is. Ettől függetlenül ez is rettentő jó, elképesztően sok kegyetlenséggel, humorral, gyűlölködéssel és társadalom kritikával, de az elején azért megijedtem, hogy 250 oldalnyi követhetetlen gyűlölködésből fog csak állni az egész :)

Nick Hornby: Fociláz
Image
képtelen vagyok idén leállni Hornby könyveivel, ezúttal a futball világába vezetettt be és válaszolta meg még a nem létező kérdéseimet is,.sokat segítettél, köszi Nick

Graham Chapman: Egy hazug ember önéletrajza VI. kötet
Image
"Graham Chapman buggyant volt. Ez kiderül ebbôl a könyvbôl is. Elvégre is négy ember kellett hozzá, hogy meg tudja írni az önéletrajzát." (köztük egyébként Douglas Adams is)
a Monthy Python csapat egyik fő alakja, de nem csak az ő rajongóiknak ajánlott, hanem mindenkinek, aki szereti az angol humort, de talán még azoknak is, akik nem. néha alig bírtam ki, hogy ne röhögjek hangosan a metrón/vonaton, hibátlan könyv

Profile  

PostPosted: 21:03, 01-10-2010 
ujonc

Ken Follet - A harmadik iker
Jorge Luis Borges - A halhatatlanság
Friedrich Dürrenmatt - Zűrvölgy

Profile  

PostPosted: 16:06, 07-10-2010 
souljah

Image

Élvezhető, bár picit laposabb mint a sorozat eddigi részei. Lehet elég volt ennyi kaland Gordianusnak?

Profile  

PostPosted: 18:33, 08-10-2010 
partiarc

Lehetne kötelező olvasmány a suliban:
Image

Profile  

PostPosted: 13:09, 09-10-2010 
ujonc

serge gainsbourg biográfia in deutsch

Profile  

PostPosted: 13:31, 09-10-2010 
partiarc

lanti wrote:
Lehetne kötelező olvasmány a suliban:
Image

a várólistás top3-am egyike, valamelyik könyvesboltban múltkor elolvastam a nyitó Douglas Adams idézetet és igazából abban is benne volt már minden. majd ha legyűrtem Anthony Burgess Földi hatalmakját (még a negyedénél tartok csak - 250 oldal :D - de eddig zseniális) és beiratkozom a fszek-ba, hozom is rögtön

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 180  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]