ICR wrote:
tomanek wrote:
(Arthur C. Clarke: Randevú a Rámával folytatásai)
azt hiszem a Galaktikát (
--> helyett Szukitsot) kellene bombázni a folytatások magyar kiadása miatt
(állítólag a 2. rész nem lett túl erős, de a 3. és 4. nem lett rossz),
ez meg ott van nálam a clarke top five-ban, szóval hajrá!
akkor ezek szerint egyetlen folytatas sem jelent meg? :I
na a tavalyi köremailes - sikertelen - nyomozásom után a múlt hét elején már nagyobb sikerrel jártam, azzal, hogy egész hatékonyan támadtam be a Galaktika szerkesztőségébe (elhozva az
Időodisszeia-trilógiát, előrendelve az októberi megjelenésű,
Szigetek az égben c. Clarke-kötetet és - szintén akciósan, bár azt elvileg csak pénteken tehettem volna meg azzal a kötetettel, az előbbi rendelések volumene, a (pénteki) személyes elhozatal és a könyv 50%-os listán szerepelése miatt - elhozva Frederik Pohl
Utazás az átjáró körül c. könyvét és pl Ted Chiang Stories of Your Life and Others c. novellás gyűjteményének magyar kiadásáért lobbizva (előreláthatólag sajnos csak egyesével fognak Galaktikákba bekerülni az írásai, addig meg rápattanok az
angolul általam már kitúrtakra)),
és ott megtudtam azt is, hogy a Szukits vette meg a három folytatás kiadási jogát - mondjuk ez alapján félek tőle, hogy ezerszer el tudnám olvasni azokat addig angolul, amíg látnám őket magyarul, szóval nem fogok habozni, ha látnám valahol angolul azokat a könyveket, de legalább kiderült, hogy hol akadt el az a dolog.
Amúgy meg az utóbbi hetekben ezeket:
tomanek wrote:

Frederik Pohl: Találkozás a hícsikkel
A sci-fi része OK volt, de a többi nem mindig, és kár, hogy a 3/4-énél hiányzott 16 oldal az általam kitúrt kötetből, ennek ellenére azért szép lassan beszerzem és elolvasom mind a hat kötetet az Átjáró-ciklusból.
tomanek wrote:

Philip K. Dick: A Titán játékosai
Tetszett, mint eddig minden az írótól, bár a korábbi megjelenések azért elég magasra tették a lécet, amit nem mindig sikerült megugrani, szóval a PKD-életrajzíró Lawrence Sutin regényre vonatkozó értékelését (10-ből 6 pont) újból korrektnek érzem.
tomanek wrote:

Orson Scott Card: Végjáték 2. - A Holtak Szószólója
Ez is tetszett, és eléggé olvastatta magát, de a végén található, kíméletlen "Vége az első résznek"-sor mellbevágott, és remélem sikerül gyorsan beszereznem, vagy valakitől kölcsön kapnom a "Végjáték 3. - A Holtak Szószólója" c. kötetet is.
Dennis Lehane: Egy pohárral a háború előtt
Csak hogy még egy "sorozatba" (a Kenzie-Gennarro krimikébe) belekezdjek, egyébként nem volt rossz, azt az 500 Ft-ot mindenképpen megérte, amiért megvettem a könyvhéten az Agave standjánál, jöhet majd kora ősszel a második kötet, a szintén akciósan túrt Sötétség, fogd meg a kezem is, és akkor azt is akkor, abban az évszakban fogom olvasni, amikor játszódik.
Kétszázadik (A Galaktika Fantasztikus Könyvek jubileumi kiadványa, antológiája)
A magyar novellák között is voltak meglepően jók, örülök, hogy - gyakorlatilag csak a Kilélegzés c. Ted Chiang-novella beszerzése miatt - kitúrtam ezt a kötetet a vateráról.
Most meg ezeket:
Arthur C. Clarke és Stephen Baxter: Az idő szeme, Napvihar és Elsőszülöttek (Időodisszeia-trilógia)
Annak ellenére egyből elkezdtem olvasni a második kötetet (általában szoktam némi szünetet tartani az "ugyanolyan" olvasmányok, ill. egy-egy sorozat részei között), hogy az első kötet nem hengerelt le, szóval valamit azért mégis csak tudhat a dolog, majd kiderül, hogy mit.