i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 21:56, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10987 posts ]  Go to page Previous  1 ... 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477 ... 550  Next
Author Message
 Post subject: Re: cset
PostPosted: 22:40, 02-12-2010 
original nuttah

hát ez a nasa bejelentés elég nagy lol...kb olyan mint amikor rájöttek,hogy vörösréz mellett van sárgaréz is :? (vagy fordítva,nem vágom melyiket használták előbb)

Profile  

PostPosted: 22:44, 02-12-2010 
piper

ecsém... ezt az animal planeten is bejelenthették volna kb :)
nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de ez így mégicsak egy olcsó semmi volt

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 23:02, 02-12-2010 
partiarc

koszonjuk a mikrobiologus szakkornek, leulhettek

Image

Profile  

PostPosted: 23:18, 02-12-2010 
pokemon

nyilvan overhyped a dolog, de azert ez megis egy kurva nagy felfedezes (inkabb csak egy 'lepcsofok' az eletrol alakitott kepunkrol)

Profile  

PostPosted: 01:01, 03-12-2010 
piper

rhigo wrote:
nyilvan overhyped a dolog, de azert ez megis egy kurva nagy felfedezes (inkabb csak egy 'lepcsofok' az eletrol alakitott kepunkrol)

teljesen jó dolog ez, csak akkor mit a nasa-val reklámozták...ez marketing volt inkább:)

Profile  

PostPosted: 01:10, 03-12-2010 
original nuttah

Elméletileg eddig is tudtuk, hogy nem csak földi típusú élet van
Most már gyakorlati bizonyíték is van rá
Át kell gondolnunk, mit is keresünk akkor, amikor máshol az élet jeleit keressük
De szerintem is túl volt hájpolva kicsit

Profile  

PostPosted: 01:24, 03-12-2010 
original nuttah

deviant wrote:
koszonjuk a mikrobiologus szakkornek, leulhettek

most nem azért,de az ilyesmiket szépen csendben publikálni szokták különféle erre szakosodott tudományos folyóiratokban.miért kellett ennek sajtótájékoztató?értem én,hogy "hú van még egy biogén elem!" és hogy ez tök zsír,de akkor is túlzás.a nasa meg évek(sőt évtizedek) óta semmi értékelhetőt nem csinál azon kívül,hogy lövöldözi/lövöldözné fel a siklókat,nyeli a milliárdokat,és teleszemetelik a földkörüli pályasávot.ja bocs,egy dolgot,elkezdték a james webb távcső építését.nekik ez tényleg csak egy nagy reklám volt,jól mondta solla.

Profile  

PostPosted: 01:53, 03-12-2010 
pokemon

batroteph wrote:
értem én,hogy "hú van még egy biogén elem!"

:badthumbs:

hat ezekszerint nem

Profile  

PostPosted: 03:21, 03-12-2010 
Misspent Music

music is overrated

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 03:41, 03-12-2010 
partiarc

solla mirol beszelsz. az elet alapja a DNS, a virusoktol kezdve minden altalunk ismert eletformaban ott van. most amikor
sollabong wrote:
de amit elképzelhetőnek tartok az vagy vmi új technológia, vagy valami nagyszabású projekt bejelentése

amikor jon egy bakterium es azt mondja, hogy én ezt a DNS dolgot tudom másképp is, akkor az eléggé új technologia szerintem, és nem kis szabású projekt lesz kideríteni, hogy mi a fasz van. má' sorry. :)

szerintem túl sok ufos shitet néztetek a moziban...
Nasa reklám? az nekik miért jó? szerinted ez valahol visszafolyik a kasszájukba?
örülni kéne, hogy legalább ennyi publicitást kap a tudomány, mert különben a Nasa sem kap semmi figyelmet, és mégkevesebb pénz invesztmentet államilag vagy más úton se. a kormányok már egyáltalán nem, vagy csak nagyon kicsit érdekeltek az "űr meghódításában", sajnos tudatosulni kényszerült az emberekben, hogy az űr olyan fizikai korlátokat állít a Föld köré, amit egy (vagy több) nagyon-nagyon nagy techikai áttörés nélkül nem fog tudni átlépni az emberiség. pusztán a távolság az égitestek között akkora, hogy még, ha fénysebességgel tudnánk közlekedni sem lennénk képesek elérni egy érdekesebb égitestre 100-150 év alatt. de hol vagyunk a fénysebességtől..

amit mondani akarok, hogy igen azért szenzációéhség volt jócskán ez a hír. a közlés illetve inkább a nemközlés milyenségével volt itt a baj. de ezért szerintem nem a nasa meg a kutatók a felelősek, egyszerűen csak az a protokoll egy konferencia, hogy előre pár nappal kihirdetik, h miről lesz szó. inkább az origo meg a többi külföldi/itthoni online hírportál az ami felelős a hype-ért.
amúgy az american scientist és többi hasonló lapot már nem kevés kritika érte neves íróktól, kutatóktól, hogy sokszor hamis reményeket ébresztő cikkeket, főcímeket hoznak le, és ez tényleg alapvetően szenzációéhség. kell nekik az eladási szám. ez érthető. viszont amivel szerintem többé-kevésbé sikeresen takarózhatnak, az az, hogy legalább pár amerikai meg kitudja milyen nemzetiségű kölök akinek a kezébe kerül 1-1 ilyen lap, és tud olvasni, és felgoja ezeket az érdekes cikkeket, majd talán érdekelődést fog mutatni a tudomány felé egyszer. a tudomány népszerűsítésről van szó. abból pedig elkéne, nem is kevés.

csak egy hír felfogásához is kell egy alapvető szintű műveltség... ami ha nincs meg, akkor az van, hogy béééé, hát ez mehetett volna az állat planeten is. :) (ami egyébként egy nagyon jó kis csatorna)

Profile  

PostPosted: 04:42, 03-12-2010 
original nuttah

tök jó,hogy mindketten próbáltok hülyének beállítani minket :D
egyéb érvetek nem nagyon van.elhiszem,hogy ez kurvajó dolog,és sok technológiai megoldás jöhet belőle (kedves rhigo próbálkozz tovább nyugodtan),de jó lenne ha felfognátok,hogy csak a tálalás milyenjével volt a bajunk,nem azzal,hogy mit találtak.

Profile  

PostPosted: 12:22, 03-12-2010 
original nuttah

Szerintem szó sincs arról, hogy bárki bárkit hülyének nézne
Legalább is e témában nem :fog:
Egyszerűen csak nem kell, hogy mindenki tudja, miről is van szó pontosan

Már megvannak a megfelelő módszerek arra, hogy egy távoli exobólygón, ilyen távolságból is megtaláljuk az élet jeleit, akár csak egysejtű szinten is
Legalább is azt, ahogy az életet eddig definiáltuk
Elméleti elgondolások eddig is voltak az eltérő életről, de most gyakorlati bizonyíték is van
Ez jelentősen szélesítheti a kutatás spektrumát
Nyilván nem fogunk ET-ket találni (ha a közelben lennének, már ők találtak volna meg minket)
Viszont az élet bármilyen szintű jelenléte jó két dologra is
Egyrészt, ha megvan sejtszinten, valószínűsíthető, hogy tovább is fejlődik, ezt megfigyelve pedig sok mindent megtudhatunk a fejlődésről
Másrészről pedig szerintem 100-200 éven belül igen reális lesz az emberiség (vagy legalább is egy részének) tovább költözése, a túlnépesedés és a Föld tönkretétele miatt
Ehhez pedig bizony már most el kell kezdeni a lehetséges planéták felkutatását.
Nyilván a költözés mikéntje ma még sci-fi
És ilyen szempontból ez a felfedezés valóban nagy horderejű
Max a rövid távú helyett, inkább hosszú távú
De, hogy kicsit a másik oldalt is igazoljam picit, valóban túl volt lihegve a dolog, aminek egyértelmű magyarázata, szerették volna igazolni a kutatók, a rájuk költött dollár milliókat, illetve megalapozni a jövőbeni kutatásukat

Profile  

PostPosted: 12:38, 03-12-2010 
droid

kavics wrote:
Nyilván nem fogunk ET-ket találni (ha a közelben lennének, már ők találtak volna meg minket)

a számtalan kapcsolatfelvételről készült dokumentum alapján (aminek ha a 99%a kamu akkor is elég jelentős szám marad) ez már réges-rég megtörtént. nem beszélve a dokumentált ufomegfigyelések számáról (azokat is nyilván sokkal kell osztani, hogy valós adatot kapjunk)

ok ne legyünk elrugaszkodott, mániás ufóhívők, de azért naívság lenne azt gondolni, hogy MINDENKI kamuzik és kizárólag szenzációt akar kelteni, aki hasonló dolgokról számol be.

Profile  

PostPosted: 12:54, 03-12-2010 
original nuttah

cutoff wrote:
kavics wrote:

a számtalan kapcsolatfelvételről készült dokumentum alapján (aminek ha a 99%a kamu akkor is elég jelentős szám marad) ez már réges-rég megtörtént. nem beszélve a dokumentált ufomegfigyelések számáról (azokat is nyilván sokkal kell osztani, hogy valós adatot kapjunk)

ok ne legyünk elrugaszkodott, mániás ufóhívők, de azért naívság lenne azt gondolni, hogy MINDENKI kamuzik és kizárólag szenzációt akar kelteni, aki hasonló dolgokról számol be.

Én lennék a legboldogabb, ha ez így lenne :)
De ebben a hiszem, ha látom elvet követem

Profile  

PostPosted: 15:26, 03-12-2010 
piper

én sem kérdőjeleztem meg a nagyságát a hírnek, csak úgy lett beállítva, mintha legalább egy föld szintű/korú bolygót találtak volna.
korábban amikor a nem tudom milyen törésvonalaknál(mea culpa) találtak élőlényeket, amelyek fény és oxigén nélkül tudnak élni, mert a kénből táplálozó baktériumokkal élnek együtt, akkor nem volt semmilyen ilyen ET-s előhájpolás, pedig legalább ekkora hírértéke volt szerintem.
tehát ez a hír azért volt nagy, mert kiderült amit eddig is tudtunk,h a csökevény kis agyunk által felfogott és logikusan felfogható dolgokon túl is hatalmas a világ. az,hogy nálunk ez az élet feltétele és nálunk szén alapú, attól a világegyetem végtelensége miatt pont végtelen sok lehetőség van bármi más általunk elképzelhetetlen élet kialakulására..sőt...nem filozofálok, de az életet is mi definiáltuk, ergó elég szűk halmaz....

Profile  

PostPosted: 20:44, 03-12-2010 
partiarc

pme wrote:
http://indavideo.hu/video/Kicsi_veri_a_nagyot

kiscsávó azért érzi a ritmust :shock: :villa:

ezt nem is néztem :shock:

Profile  

PostPosted: 20:48, 03-12-2010 
ujonc

teljesen más téma, de a segítségeteket szeretném kérni:

azt hogyan tudnám elérni, h myspacen felül ne számokat mutasson az oldal hanem a nevet?

előre is köszi a segítséget. :bicaj:

Profile  

PostPosted: 21:02, 03-12-2010 
son of nitrous

Normafán járt ma vki? milyenek a hóviszonyok?

Profile  

PostPosted: 20:46, 06-12-2010 
piper

hilfe:
ér ez 40000et? :nemtom:
http://www.prestigioplaza.com/products/Data_Storage/External_HDD/Prestigio/PMSDS2WHITE500

kellene ugyanis szép, letisztult, profi, megbízható, minimum 500gb-os külső vinyó..és lehetőleg mutatós, mert ajándék lánynak :fog:
esetleg más alternatíva?

Profile  

PostPosted: 22:18, 06-12-2010 
poszthumusz

sollabong wrote:
hilfe:
ér ez 40000et? :nemtom:
http://www.prestigioplaza.com/products/Data_Storage/External_HDD/Prestigio/PMSDS2WHITE500

kellene ugyanis szép, letisztult, profi, megbízható, minimum 500gb-os külső vinyó..és lehetőleg mutatós, mert ajándék lánynak :fog:
esetleg más alternatíva?

én egy évvel ezelőtt vettem 500 gigás wd vinyót 20 rongyért és az ennél kevéssel rondább. szvsz nem ér...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10987 posts ]  Go to page Previous  1 ... 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477 ... 550  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]