solla mirol beszelsz. az elet alapja a DNS, a virusoktol kezdve minden altalunk ismert eletformaban ott van. most amikor
sollabong wrote:
de amit elképzelhetőnek tartok az vagy vmi új technológia, vagy valami nagyszabású projekt bejelentése
amikor jon egy bakterium es azt mondja, hogy én ezt a DNS dolgot tudom másképp is, akkor az eléggé új technologia szerintem, és nem kis szabású projekt lesz kideríteni, hogy mi a fasz van. má' sorry.
szerintem túl sok ufos shitet néztetek a moziban...
Nasa reklám? az nekik miért jó? szerinted ez valahol visszafolyik a kasszájukba?
örülni kéne, hogy legalább ennyi publicitást kap a tudomány, mert különben a Nasa sem kap semmi figyelmet, és mégkevesebb pénz invesztmentet államilag vagy más úton se. a kormányok már egyáltalán nem, vagy csak nagyon kicsit érdekeltek az "űr meghódításában", sajnos tudatosulni kényszerült az emberekben, hogy az űr olyan fizikai korlátokat állít a Föld köré, amit egy (vagy több) nagyon-nagyon nagy techikai áttörés nélkül nem fog tudni átlépni az emberiség. pusztán a távolság az égitestek között akkora, hogy még, ha fénysebességgel tudnánk közlekedni sem lennénk képesek elérni egy érdekesebb égitestre 100-150 év alatt. de hol vagyunk a fénysebességtől..
amit mondani akarok, hogy igen azért szenzációéhség volt jócskán ez a hír. a közlés illetve inkább a nemközlés milyenségével volt itt a baj. de ezért szerintem nem a nasa meg a kutatók a felelősek, egyszerűen csak az a protokoll egy konferencia, hogy előre pár nappal kihirdetik, h miről lesz szó. inkább az origo meg a többi külföldi/itthoni online hírportál az ami felelős a hype-ért.
amúgy az american scientist és többi hasonló lapot már nem kevés kritika érte neves íróktól, kutatóktól, hogy sokszor hamis reményeket ébresztő cikkeket, főcímeket hoznak le, és ez tényleg alapvetően szenzációéhség. kell nekik az eladási szám. ez érthető. viszont amivel szerintem többé-kevésbé sikeresen takarózhatnak, az az, hogy legalább pár amerikai meg kitudja milyen nemzetiségű kölök akinek a kezébe kerül 1-1 ilyen lap, és tud olvasni, és felgoja ezeket az érdekes cikkeket, majd talán érdekelődést fog mutatni a tudomány felé egyszer. a tudomány népszerűsítésről van szó. abból pedig elkéne, nem is kevés.
csak egy hír felfogásához is kell egy alapvető szintű műveltség... ami ha nincs meg, akkor az van, hogy béééé, hát ez mehetett volna az állat planeten is.

(ami egyébként egy nagyon jó kis csatorna)