Az utóbbi másfél-két hónapban ezeket:
Különféle szerzők:
Pokoljárás a világűrben 
Csak a címadó Heinlein-írás maradt meg bennem jobban a sci-antológiában található novellák közül, szóval nem gyarapította a kötet az általam egy oldallal ezelőtt említett, szerintem A-kategóriás gyűjtemények sorát, de azért nem volt rossz.
Különféle szerzők:
Kozmosz Ötvenedik 
Ez már közelebb volt a magas léchez, bár talán ez sem ugrotta meg nálam azt, mindenesetre örülök, hogy ezt is pótoltam.
Olaf Stapledon:
Az utolsó és az első emberek
Nagyon régi (1930-as) és az első, nagyobb felében eléggé lassú sci-fi, de 200-ért megérte kitúrni egy kecskeméti antikváriumban.
Robert A. Heinlein:
A Hold börtönében 
Az egyik legjobb könyv, amit eddig idén olvastam, nem véletlenül szerepel olyan előkelő helyeken
egyes listákon. Végig pörög a története, mint a motolla, király, hogy kiadták magyarul. (
The Moon is a Harsh Mistress)
Utána a Könyvhéten fullra tankoltam magamat (relatív) újdonságokkal és olcsó régiségekkel (az Agave 250-es és 500-as ládái uraltak). A beszerzett kötetekből eddig ezeket olvastam el:
Különféle szerzők:
A seholsincs bolygó
Gyakorlatilag csak 3 olyan novella került bele, amit először adtak ki magyarul, de volt egy-kettő olyan a korábbiakból is, amiket még nem olvastam, illetve ez a kötet is tartotta a korábbiak által képviselt magas színvonalat, szóval jár érte a

az Ariónnak, ahogy azért is, hogy 50%-os áron adták, bár annak nem örülök, hogy állítólag nem fogják folytatni a sorozatot.
P. G. Wodehouse:
Az ellopott levélnehezék 
Igen jóféle és kedves könyv volt. Hihetetlen, hogy a kb 45-55.(?) magyar Wodehouse-megjelenések közé még be tudnak ilyen magas színvonalú kötetek kerülni. (OK, persze egy idő után már sok tud lenni "ugyanaz századszorra", de hát ha egyszer jól ír az író, akkor miért ne?)
Susanna Jones:
A csendmadár 
Nem egy szétpörgető "krimi", de 250 Ft-ért nem volt rossz.
Terry Pratchett &
Neil Gaiman:
Elveszett próféciák 
A másik legjobb könyv, amit eddig idén olvastam, egy-egy jó mondata vagy bekezdése néha megközelítette a Galaxis-útikalauzt.
Charles Willeford:
Springer testvér fekete miséje 
Gyorsan elolvasható, könnyed ponyvakriminek kiválóan megfelelt.
Dennis Lehane:
Megszentelt életek 
Rászoktam Lehane Genzie-Kennarro regényeire, várom a következőt.
Jim Thompson:
Svindlerek 
Ponyvakrimi szintén az Agave .45 sorozatból, eggyel kevésbé tetszett, mint a Willeford-regény, de ez is vállalható volt olyan olcsón.
Ray Bradbury:
Gyógyír búskomorságra 
Nem fekszik nekem teljesen Bradbury stílusa, de azért kétségkívül szépen és fantáziadúsan ír, szóval valamiért azért csak elolvasom az összes novelláskötetét, ami megjelenik magyarul.
P. G. Wodehouse:
Golfőrültek 
Talán eddig ez az egyik leggyengébb Wodehouse-könyv volt, amit valaha olvastam, de azért ír olyan jól a szerző, hogy még így sem volt rossz.
Most meg ezt:
Terry Pratchett:
A mágia színe 
Annyira nem vicces eddig, mint az Elveszett próféciák, de azért ez sem rossz.