i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:56, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 180  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ki mit olvas?
PostPosted: 03:14, 18-03-2011 

Súlyos sci-fi történeti térkép (képre kattintva nagyként):
http://scimaps.org/submissions/7-digital_libraries/maps/thumbs/024_LG.jpg
(Egy hete születhetett, a megrendelhető poszteresítésen már dolgoznak: http://www.wardshelley.com/paintings/pages/HistoryofScienceFiction.html)

Amúgy meg az utóbbi időben ezeket olvastam:
tomanek wrote:
... eddig biztatónak tűnik, hogy inkább a Túl a kék eseményhorizonton, mint Az átjáró és a Találkozás a hícsikkel színvonalát fogja hozni:
Frederik Pohl: A hícsik krónikái
Image
... azt hozta, szerintem a legjobb a 2. és a 4. kötet a sorozatból. Az ötödik, vékonyat már beszereztem, de nem tűnik akkora durranásnak (talán különböző rövidebb történetek vannak benne, és nem a folytatása az eseményeknek, hanem inkább csak amolyan köztes történések vannak benne), és szerintem a hatodik, vastagabb, azt hiszem a történetet továbbfűző és befejező kötet sem lesz már akkora szám, de azért majd egyszer elolvasom azokat is.

Philip K. Dick: Az elektromos Lincoln
http://pkdick.freeblog.hu/files/2011/01/23_az_elektromos_lincoln_final.jpg
A legjobb PKD-regényeket szerintem már nagyjából kiadták, de azért örülök mindegyik magyar megjelenésnek, ezt is elolvastam kb egy-két nap alatt. Azt hiszem most már nagyon ideje lenne egy újabb novelláskötetnek tőle (az első kettő* bajnok volt, ahogy Galaktika 52-ben és máshol megjelent rövidebb írásai is, illetve az általam látott 5 kötetes angolnyelvű gyűjtemény is olyannak tűnt), talán jövőre összehozzák Agavéék... :cross:
(*Image)

Aztán elkezdtem olvasni Trenka Csaba Gábor Egyenlítői Magyar Afrikáját, ami nem volt rossz, de közben, az utóbbi napokban átnyergeltem erre:

Kaland a végeken - Fantasztikus elbeszélések
Image

Úgy érzem, hogy ez is olyan, ~10/10-es antológia, ill. sci-fi novellás gyűjtemény, mint az alábbi 4 is volt:
Gyilkos idő, Szívélyes Fahrenheit, Út a csillagokig, Álmok a jövőről
Image Image Image
(Az utóbbi kettőről lusta voltam külön képeket kikeresni, és inkább dobtam a blogomról, ha már akkor felraktam így, amikor felmerült bennem, hogy a 2009-es és 2010-es megjelenések után akár már idén is jelentkezhetne az Arión kiadó egy újabb darabbal - tudtommal még nem tették meg.)

Tud még valaki olyan, szinte hibátlan, a lécet nagyon magasra tevő sci-fi antológiát ajánlani, mint amilyen az általam említett utóbbi öt volt?
Köszönném!

Profile  

PostPosted: 00:16, 19-03-2011 
partiarc

Image

imádom Bretet. asszem mindent el fogok tőle olvasni.

Profile  

PostPosted: 15:19, 20-03-2011 
Misspent Music

mai beszerzés a kepregeny koteteken kivul. csak lenne idom es energiam olvasni..

Image
Image
Image

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 15:33, 20-03-2011 
impulsecreator.hu

Image

két kötet, de szinte falni lehet a lapokat. olvasmányos történelemóra, a fő témát képező gulag-életen és szovjet világon túl a 19 század végétől sok mindent megtudunk belőle oroszországról.

Profile  

PostPosted: 23:14, 20-03-2011 
poszthumusz

Image

nemrég fejeztem be. elég olvasmányos, ugyanakkor történelmi szakkönyvnek is elmegy. a XX. század nagyobb konfliktusainak motivációit kutatja, elsősorban persze az I. és a II. világháborúra koncentrálva, de különösen informatív a század második feléről szóló fejezet. és végre leszámol azzal a téveszmével, hogy a történész szakmában tabu a 'mi lett volna ha' kérdésfeltevés (ettől függetlenül nem az alternatívák felsorolásáról szól persze).

ez pedig feltehetőleg méltó folytatás:

Image

Profile  

PostPosted: 11:28, 21-03-2011 
partiarc

a másodikat olvastam, mondjuk egy bizonyos szint felett kötelező

Profile  

PostPosted: 23:18, 01-05-2011 
droid

Image

a felénél járok eddig tetszik.

Profile  

PostPosted: 00:20, 02-05-2011 

Azt lassan én is meg fogom venni (ill. talán majd akkor, hogyha a második kötet is megjelenik), mert már hiányzik valami jóféle olvasnivaló (azon kívül, hogy sajnos túl sok időm sincs olvasni).

Én mostanában Kurt Vonnegut Virágvasárnap c., önéletrajzi gyűjteményét olvasom újra, illetve különböző sci-fi novellákat szemezgetek mindenhonnan magyarul és angolul.
Ja, meg A. E. van Vogt Slan c. kisregényét csak mostanában olvastam el a Metagalaktika 8-ból, az jó volt, tetszett.

Illetve ezt most szúrtam ki (még csak a Libri oldalán láttam, és ott is csak előrendelhetőként), és ez számomra maszthev & -báj lesz az első két kötet színvonala alapján:

Image
A seholsincs bolygó - A sci-fi klasszikusai (#3, Arión kiadó)

Szóval erre már most, előre is tolok egy :villa:-t és :olvas:-t.

Profile  

PostPosted: 11:39, 10-05-2011 
poszthumusz

Image

igazából audiobookként hallgatom ha az olvasásnak számít.

Profile  

PostPosted: 11:54, 14-05-2011 
ujonc

Image

Image

Profile  

PostPosted: 11:23, 18-05-2011 
Misspent Music

Image
agytekervény

Profile  

PostPosted: 23:40, 27-06-2011 

Az utóbbi másfél-két hónapban ezeket:

Különféle szerzők: Pokoljárás a világűrben
Image
Csak a címadó Heinlein-írás maradt meg bennem jobban a sci-antológiában található novellák közül, szóval nem gyarapította a kötet az általam egy oldallal ezelőtt említett, szerintem A-kategóriás gyűjtemények sorát, de azért nem volt rossz.

Különféle szerzők: Kozmosz Ötvenedik
Image
Ez már közelebb volt a magas léchez, bár talán ez sem ugrotta meg nálam azt, mindenesetre örülök, hogy ezt is pótoltam.

Olaf Stapledon: Az utolsó és az első emberek
Image
Nagyon régi (1930-as) és az első, nagyobb felében eléggé lassú sci-fi, de 200-ért megérte kitúrni egy kecskeméti antikváriumban.

Robert A. Heinlein: A Hold börtönében
Image
Az egyik legjobb könyv, amit eddig idén olvastam, nem véletlenül szerepel olyan előkelő helyeken egyes listákon. Végig pörög a története, mint a motolla, király, hogy kiadták magyarul. (The Moon is a Harsh Mistress) :thumbsup:

Utána a Könyvhéten fullra tankoltam magamat (relatív) újdonságokkal és olcsó régiségekkel (az Agave 250-es és 500-as ládái uraltak). A beszerzett kötetekből eddig ezeket olvastam el:

Különféle szerzők: A seholsincs bolygó
http://30.media.tumblr.com/tumblr_ll8i2oZCGU1qa0j35o1_500.jpg
Gyakorlatilag csak 3 olyan novella került bele, amit először adtak ki magyarul, de volt egy-kettő olyan a korábbiakból is, amiket még nem olvastam, illetve ez a kötet is tartotta a korábbiak által képviselt magas színvonalat, szóval jár érte a :thumbsup: az Ariónnak, ahogy azért is, hogy 50%-os áron adták, bár annak nem örülök, hogy állítólag nem fogják folytatni a sorozatot.

P. G. Wodehouse: Az ellopott levélnehezék
Image
Igen jóféle és kedves könyv volt. Hihetetlen, hogy a kb 45-55.(?) magyar Wodehouse-megjelenések közé még be tudnak ilyen magas színvonalú kötetek kerülni. (OK, persze egy idő után már sok tud lenni "ugyanaz századszorra", de hát ha egyszer jól ír az író, akkor miért ne?)

Susanna Jones: A csendmadár
Image
Nem egy szétpörgető "krimi", de 250 Ft-ért nem volt rossz.

Terry Pratchett & Neil Gaiman: Elveszett próféciák
Image
A másik legjobb könyv, amit eddig idén olvastam, egy-egy jó mondata vagy bekezdése néha megközelítette a Galaxis-útikalauzt. :D :thumbsup:

Charles Willeford: Springer testvér fekete miséje
Image
Gyorsan elolvasható, könnyed ponyvakriminek kiválóan megfelelt.

Dennis Lehane: Megszentelt életek
Image
Rászoktam Lehane Genzie-Kennarro regényeire, várom a következőt. :)

Jim Thompson: Svindlerek
Image
Ponyvakrimi szintén az Agave .45 sorozatból, eggyel kevésbé tetszett, mint a Willeford-regény, de ez is vállalható volt olyan olcsón.

Ray Bradbury: Gyógyír búskomorságra
Image
Nem fekszik nekem teljesen Bradbury stílusa, de azért kétségkívül szépen és fantáziadúsan ír, szóval valamiért azért csak elolvasom az összes novelláskötetét, ami megjelenik magyarul.

P. G. Wodehouse: Golfőrültek
Image
Talán eddig ez az egyik leggyengébb Wodehouse-könyv volt, amit valaha olvastam, de azért ír olyan jól a szerző, hogy még így sem volt rossz. :)

Most meg ezt:

Terry Pratchett: A mágia színe
Image
Annyira nem vicces eddig, mint az Elveszett próféciák, de azért ez sem rossz.

Profile  

PostPosted: 11:28, 28-06-2011 
Misspent Music

tomanek wrote:
Olaf Stapledon: Az utolsó és az első emberek
Image
Nagyon régi (1930-as) és az első, nagyobb felében eléggé lassú sci-fi, de 200-ért megérte kitúrni egy kecskeméti antikváriumban.

en ezt anno elkezdtem de annyira szaraz, tortenelemkonyvszeru iras volt h abba is hagytam

tomanek wrote:
Image
A másik legjobb könyv, amit eddig idén olvastam, egy-egy jó mondata vagy bekezdése néha megközelítette a Galaxis-útikalauzt. :D :thumbsup:

na ez engem is nagyon erdekelne, majdnem vettem is egy gaiman-t vegre, de ugy latszik a filmek es a kepregenyek utan egy regenye meg mindig varat magara..

ellenben folytatom a philip k. dick sorozatot, a hetvegi libri akcionak koszonhetoen:

Image
Image
Image

Profile  

PostPosted: 16:00, 28-06-2011 
original nuttah

Image
nomnom :D

Profile  

PostPosted: 21:35, 17-07-2011 

ICR wrote:
tomanek wrote:
Image
na ez engem is nagyon erdekelne, majdnem vettem is egy gaiman-t vegre, de ugy latszik a filmek es a kepregenyek utan egy regenye meg mindig varat magara..
Én csak néhány novelláját olvastam eddig (azok között voltak jók és nekem kevésbé tetszők is), illetve a Csillagport, ami annyira nem győzött meg, de ennek határozottan jót tett Terry Pratchett társszerzősége :), illetve jövőre jöhet az Amerikai istenek újrakiadása, azt minden bizonnyal behúzom majd tőle.

Amúgy meg ezeket sikerült elolvasnom az utóbbi időben:

P. G. Wodehouse: Igenis, Jeeves!
Image
Bertie és Jeeves történeteit eggyel kevésbé bírom, mint az egyéb Wodehouse-sztorikat, ráadásul ebben a könyvben elég sok olyan rövid írás volt, aminek a feldolgozását már láttam abban a sorozatban, amit egyszer adott a Duna Tv, de azért nem volt rossz ez sem.

John le Carré: A kém, aki bejött a hidegről
Image
Mindig próbálkozom újabb és újabb könyvekkel le Carrétól, de aztán mindig rájövök, hogy - amellett, hogy tényleg szépen ír - néha kicsit lassú és ~unalmas nekem, sebaj, azért a könyvhetes áron (250 vagy 500 Ft) belefért.

Dan Simmons: Hyperion
Image
Kicsit elsiettem a beszerzését és elolvasását, mert most várhatom a Hyperion bukásának októberi megjelenését. Amúgy annyira azért nem kapott el a hype vele kapcsolatban, de mindképpen biztató volt ez az első kötet (a négyből, amiből csak az első kettőt adhatták ki korábban magyarul, talán akkor azt az első kettőt négy kötetben).

Izing Róbert: Támadás az űrből!
Image
Régen olvastam utoljára ilyen vicces magyar könyvet. Az első 20-30 oldal után végig filmszerűen pörgő sci-fi vígjáték (kb mint a Támad a Mars!/Mars Attacks!). Ajánlom! :villa:
Egy rövid, fél- vagy negyedszpojleres részlet belőle már jócskán a sztori derekából:
“Irány a’ űrhajó! - adja ki a jelszóta fradisták Tufa nevű vezérszurkolója. Pocakos, negyvenes alak, aki külvárosi eleganciával öltözködik: nyakában vastag fuksz, hasán feszül a kapucnis Lonsdale melegítő, azon meg taxis bőrkabát. - Nem ejtünk foglyokat! - kiáltja mérgesen, az arca olyan vörös,mint egy fazéknyi rotyogó paradicsomszósz. Tufát eddig nem érdekelték az ufók, most viszont irtóra zabos. Mivel nagyon ritkán merészkedik ki a IX. kerületből, ezért egy olyan távoli esemény, mint a tavaszi New York-i ufótámadás, nem zaklatta fel különösebben. De mindez már a múlté, mert pár gizda mutáns épp’ az előbb próbálta őket lenyomni a saját pályájukon. Az Albert Stadionba’, bazmeg! Egy hónapja másról sem szólt az élete, csak a rangadóról. Megcsaphattuk volna a lilákat, gondolja magában, mert végre nincsenek sérültek a keretben, teltház van, erre mi történik? Nem itt parkol le egy halom ufóköcsög az űrhajójával?” :D

Terry Pratchett: A mágia fénye
Image
Végül meggyőzött A mágia színe, és szerencsére egy másik haverom ezt a második kötetet is kölcsön tudta adni. Aztán az a jövő zenéje, hogy a többi kötetet hogyan fogom beszerezni és elolvasni a Korongvilág-regények közül...

Tim Davys: A halállista
Image
Két hete kedd este kiszúrtam egy nyereményjátékot, kattintottam hármat, és másnap már kaptam is a mailt, hogy én lettem az egyik szerencsés nyertes, úgyhogy el is hoztam ezt a könyvet, amit tegnap fejeztem be. Bár plüssállatok szerepelnek benne, azért néhol elég komor, ill. szigorú egy krimi, szóval - ahogy azért már a címéből is lehet sejteni - nem gyerekkönyv.

Most meg ezt kezdtem el, bár még az ágyban is túl nagy a mérete, nem hogy ide-oda hordozni a városban, világban. :D

Arthur C. Clarke & Gentry Lee: Ráma II
Image

Profile  

PostPosted: 03:06, 18-07-2011 
partiarc

tomanek wrote:
Most meg ezt kezdtem el, bár még az ágyban is túl nagy a mérete, nem hogy ide-oda hordozni a városban, világban. :D

Arthur C. Clarke & Gentry Lee: Ráma II
Image

jo hulyen ereztem magam a metron, amikor elo kellett venni ezt a vallrol indithato kiadast :D

10.30. - Mav
11.06. - Spyral - Spytech - Endor
11.13 - Giocator + Guests
11.20 - Flipside BDay show!
.flipbook.

Profile  

PostPosted: 13:01, 10-08-2011 
Misspent Music

ICR wrote:
Image
Image
Image

figyelk az eg: korai dick, ezt elegge erezni is, nem is tetszett annyira. a kesobbiekhez merve kiforratlan, bar az alaptemak szinte mind megjelennek mar itt is, de inkabb mint groteszk, abszurd (misztikus/rem)tortenetekkent,​ mint magvas sci-fikent

csordulj konnyem: egy jo krimi vegen jossz csak ra h ki a gyilkos. ha dick valosagokon atgazolo krimijet (sci-fi es szepirodalom ez!) leteve nem, hogy azt nem tudod ki a gyilkos (mar ha lenne ilyen kerdes), de az az erzesed h semmit sem tudhatsz biztosan - illetve mindent tudsz egyszerre. az izgalmas, paranoid, borzongato cselekmenyszalon felul rengeteg reteggel, filozofiai kerdeseivel is elgondolkodtat

altato: a halalkultusz es a lathatatlan szornyek utan mar nem annyira sokkolo vagy megbotrankoztato, de imadom a stilusat, a fanyar keseru (nekem kicsit vonnegutos) groteszk humorat. szorakoztato es elgondolkodtato mint minden konyve. 'ezek a zajfuggok, ezek a csendfobiasok..'

Profile  

PostPosted: 22:14, 03-09-2011 
partiarc

ICR wrote:
altato: a halalkultusz es a lathatatlan szornyek utan mar nem annyira sokkolo vagy megbotrankoztato, de imadom a stilusat, a fanyar keseru (nekem kicsit vonnegutos) groteszk humorat. szorakoztato es elgondolkodtato mint minden konyve. 'ezek a zajfuggok, ezek a csendfobiasok..'

pont a héten olvastam ki a halálkultuszt és az altatót: az előbbivel megszenvedtem, nem éreztem mást, csak erőlködést és nagyon gyenge önismétlést, viszont az altató tetszett. mondjuk többet is ki lehetett volna hozni a történetből, de végre kicsit másnak éreztem, mint az eddig olvasott három könyvét, a sok közös vonáson túl (fight club, láthatatlan szörnyek a másik kettő). a stílusa viszont tényleg kiváló, ezzel a halálkultusznál se volt gond, elég hamar végigolvastam

plusz idén nem nagyon írtam ide, pedig elég sokat olvastam, de az utóbbi időkben olvasott könyvek közül ajánlom:
- Jack Kerouac lányának, Jan-nak a könyvét, egyfajta tisztelgésnek éreztem az alig ismert apja előtt, zseniális
Image

- John Fante - Kérdezd az út porát: alexandrában szinte ingyen adják, Bukowski egyik kedvenc könyve, nem ok nélkül.. volt stílusa.
Image

- és ha már Bukowski, akkor a legújabb novella gyűjteménye is kötelező darab: újabb zseniális sztorik, hibátlanul megírva, nem tudott hibázni a vén kujon
Image

ezen kívül idén megismert új nagy kedvenc lett Alessandro Baricco, a legjobb mesélő akivel eddig találkoztam (különösen ajánlom a Tengeróceánt és a Novecentót); hazai oldalról Bartis Attila és Darvasi László (főleg Szív Ernőként) került be azok közé, akiket elsőként ajánlok mostantól. ezen kívül rengeteg klasszikust pótoltam, végeztem az összes magyarul megjelent Douglas Adams-szel, folytattam a sort a kedvenceimnél (Vonnegut, Wilde, Hornby, Welsh / Krasznahorkai, Parti Nagy,) plusz még sok mindent, ami nem ugrik be.

ja és már máskor is akartam, de mindig elfelejtettem: ICR, nem tudom megvolt-e már, de az Ex Drummer írójának egy könyve magyarul is megjelent, irtó beteg, egy multi könyvtárosáról szól aki totál bekattan.. Herman Brusselmans - A férfi aki munkát talált

Profile  

PostPosted: 23:56, 03-09-2011 
Misspent Music

gyurmapok wrote:
ja és már máskor is akartam, de mindig elfelejtettem: ICR, nem tudom megvolt-e már, de az Ex Drummer írójának egy könyve magyarul is megjelent, irtó beteg, egy multi könyvtárosáról szól aki totál bekattan.. Herman Brusselmans - A férfi aki munkát talált

koszi! utana nezek mindenkepp! : )

Profile  

PostPosted: 15:02, 06-09-2011 
souljah

Image

..nekem annyi elég volt még felfedeztem , hogy az a John Ajvide Lindqvist írta aki a Let Me In-t máris megvettem..nagyon kíváncsian állok neki...

growvinyl

Dry But Funky # Facebook
dry but funky # Soundcloud

http://www.kalimarimusique.info/#!KALIMARI

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 180  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]