flag wrote:
tőlem anno azt kérdezték, akik 'profin' csinálták, és benne voltak a szcénában, hogy: "mennyire gondolod ezt komolyan, hogy akarod csinálni?" - ha profin akarsz hozzáállni, akkor kezdj el vinylekre spórolni, gyakorolj (elhiheted, h nem 2 órát álltam a lemezjátszók mögött). Most az, hogy veszel egy laptopot, felteszed a tarktor vagy bármelyik progit, és elkezdesz mixelgetni, az nem hinném, hogy felér mindezzel. és mielőtt félreértenél, ezzel nem azt akarom sugallni, h hű mekkora király vagyok, hanem volt egy döntésem anno, hogy én ebbe pénzt - energiát ölök, és megtanulok bakeliten játszani első körben.
ja, és egyébként amennyit ebbe beleöltem, az - úgy gondolom - bőven indokolja, hogy kikérjem magamnak a laptopdj-kkel való összehasonlítást. egyébként vagyok annyira képben a szoftverekkel is, hogy bátran merem állítani, összehúznék két zenét bármikor laptopról, míg ez fordítva sztem nem feltétlenül igaz.
ja, és nem azt próbáltam éreztetni, h aki laptopozik, az senki, hanem aki laptopozik, az nem csodálkozzon, h nem veszik komolyan, hacsak nem világszínvonalú producer...
ez régen lehet így volt. és lehet még mindíg így lenne, ha 1: jóléti társadalomban élnénk, 2: minden kapható lenne baksin. szerintem ennél a 2 oknál fogva
ma, 2011-ben kicsit nehéz a bakelitről, mint komoly hozzállásról beszélni.
szerintem inkább a gyakorláson van a hangsúly mint a beleöltem egy csomó pénzt-en..
a gyakorlás mellé -jóesetben társul egy adag alázatosság is. ez az ami hiányzik a legtöbb önjelölt szoftverDJ-ből és ez az ami valószínű a legtöbb bakelitgyűjtőben megvan. persze egyértelmű, ha valaki rákölt egy vagyont valamire, alázatos lesz azzal szemben.
de ezért valahol érthető, hogy a szoftverDJ-hez miért van ez az alap rossz hozzállás. nem prezentál látható, azonnali bizonyítékot arról, hogy ő rengeteg időt töltött a zeneboltokban és hogy egy alázatos zenemaniac, megszállott elmebeteg zseni stb-stb...
de attól még lehet, hogy kurvajól mixel szoftverről.
de tényleg csak ennyi. spotantanitás, zeneiség, egy kis temperamentum, improvizáció, újdonság... ezekkel már beéri szerintem a legtöbb zenehallgató. de a nagyonkritikus elemző is. ha laptop van, ha bakelit.
mondjuk az sem árt, ha utána a fórumon megmondják, hogy mennyire volt live az a live

de az már csak extra