i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 08:58, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 280  Next
Author Message
 Post subject: Re: hol tart ma a szcena?
PostPosted: 19:13, 12-04-2011 
piper

C.J. wrote:
csak az a zene van ingyen, amit a muvesz vagy a publisher ingyen tesz kozze.
a tobbi nincs.

ennyi! olyan kva egyszerű, de ezt hogy nem értette meg rokiember :P ?!?!

dj-s témát meg APU sztem nagyon szépen körüljárta már az egerészős témájával, nem is tudom melyik interjújában(quartos talán?). :thumbsup:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 20:56, 12-04-2011 
pokemon

waki wrote:

gec

micsoda gyöngyszem
sajnos nem tudtam hogy B.B. dubsteppet is játszik
és hogy ráadásul sikerült ezt a számot megtalálnia... uhhh
kicsit mintha beleszartak volna a lelkembe :)

Profile  

PostPosted: 21:08, 12-04-2011 
állat

:) ez kiraly, de a kommentek foleg

Profile  

PostPosted: 22:20, 12-04-2011 
impulsecreator.hu

ez vmi fos skrillex remix, nem?

Profile  

PostPosted: 01:39, 13-04-2011 
partiarc

flag wrote:
tényleg hülye példa

hahaha, de azért a magaslabdát le kell csapni.
de ne tussolgass ilyenekkel :)

szembesülni kéne vele, hogy ez a mindenki aki laptopozik egy senki, kivéve aki live actezik mer annak full riszpekt kijelentésed.... ez így :hah: röhögj már egy kicsit te is magadon.

Profile  

PostPosted: 03:39, 13-04-2011 
original nuttah

Máshol már megkaptam azt, h a híresdídzsének szabad.
Mondjuk így nemtom mi lesz 10-20 év múlva. Kik zenélnek majd a dj-k helyett?

Profile  

PostPosted: 04:42, 13-04-2011 
partiarc

noit wrote:
flag wrote:
tényleg hülye példa

hahaha, de azért a magaslabdát le kell csapni.
de ne tussolgass ilyenekkel :)

szembesülni kéne vele, hogy ez a mindenki aki laptopozik egy senki, kivéve aki live actezik mer annak full riszpekt kijelentésed.... ez így :hah: röhögj már egy kicsit te is magadon.

tőlem anno azt kérdezték, akik 'profin' csinálták, és benne voltak a szcénában, hogy: "mennyire gondolod ezt komolyan, hogy akarod csinálni?" - ha profin akarsz hozzáállni, akkor kezdj el vinylekre spórolni, gyakorolj (elhiheted, h nem 2 órát álltam a lemezjátszók mögött). Most az, hogy veszel egy laptopot, felteszed a tarktor vagy bármelyik progit, és elkezdesz mixelgetni, az nem hinném, hogy felér mindezzel. és mielőtt félreértenél, ezzel nem azt akarom sugallni, h hű mekkora király vagyok, hanem volt egy döntésem anno, hogy én ebbe pénzt - energiát ölök, és megtanulok bakeliten játszani első körben.
ja, és egyébként amennyit ebbe beleöltem, az - úgy gondolom - bőven indokolja, hogy kikérjem magamnak a laptopdj-kkel való összehasonlítást. egyébként vagyok annyira képben a szoftverekkel is, hogy bátran merem állítani, összehúznék két zenét bármikor laptopról, míg ez fordítva sztem nem feltétlenül igaz.
ja, és nem azt próbáltam éreztetni, h aki laptopozik, az senki, hanem aki laptopozik, az nem csodálkozzon, h nem veszik komolyan, hacsak nem világszínvonalú producer...

Profile  

PostPosted: 11:40, 13-04-2011 
droid

Szerintem már vége igazából a bakelit korszaknak azzal, hogy a technics sem gyárt már lemezjátszókat. Páran azért ezen elgondolkozhatnának, mielőtt lenézik azokat akik laptoppal játszanak. És itt most nem akarok egyik odalra sem állni, de szerintem haladni kell a korral. Mondjuk az ha valaki csak egérrel nyomkodja a traktort az tényleg gáz, de szerintem aki midikontrollert és külső keverőt, vagy egybeépített cuccot(pl.: pioneer ddj-t1) használ és összerak egy komolyabb szettet az szerintem nem gáz. De lényegében így olyan, mint egy komolyabb cdj lenne, csak jobban lehet paraméterezni és még van pár előnye. Ja és amúgy van a timecode az is laptop lényegében.
Szerintem a lényeg hogy a közönség élvezze amit csinálsz, a hogyan annyira nem számít, lehet bakelittel, cdj-vel meg laptoppal is szar bulit csinálni.

Profile  

PostPosted: 11:47, 13-04-2011 
impulsecreator.hu

Frenetic Sneer wrote:
Szerintem a lényeg hogy a közönség élvezze amit csinálsz, a hogyan annyira nem számít, lehet bakelittel, cdj-vel meg laptoppal is szar bulit csinálni.

WORD!

Profile  

PostPosted: 12:10, 13-04-2011 
impulsecreator.hu

a technics csak az mk2-esek gyartasat allitotta le, az ujabb modellek meg tovabbra is keszulnek, nem?

Profile  

PostPosted: 12:16, 13-04-2011 
ujonc

|P| wrote:
waki wrote:

gec

micsoda gyöngyszem
sajnos nem tudtam hogy B.B. dubsteppet is játszik
és hogy ráadásul sikerült ezt a számot megtalálnia... uhhh
kicsit mintha beleszartak volna a lelkembe :)

most hallgattam ezt: http://www.dj.co.hu/pete-tong-friends-live-media-vale-studios-2011-04-08/
itt meg Martin Solveig játszik dubsteppet, de még az sem annyira paraszt, mint ez a szerencsétlen benibenassi :pfft:
Welcome on the brostep bandwagon.

Maximum Selecta Facebook
---------------------------------------------

Profile  

PostPosted: 12:32, 13-04-2011 
droid

gergo wrote:
a technics csak az mk2-esek gyartasat allitotta le, az ujabb modellek meg tovabbra is keszulnek, nem?

http://www.zaj.hu/dj/c1900/technics-lemezjatszok-hivatalosan-is-vege

Profile  

PostPosted: 12:45, 13-04-2011 
impulsecreator.hu

Frenetic Sneer wrote:
gergo wrote:

http://www.zaj.hu/dj/c1900/technics-lemezjatszok-hivatalosan-is-vege

sebaj, van kb masik tiz marka, ami el es virul

Profile  

PostPosted: 13:14, 13-04-2011 
piper

gergo wrote:
sebaj, van kb masik tiz marka, ami el es virul

szerintem lesz ott b-variáció technics ügyben is. amúgy meg 2011-ben még mindig formátumokon vitatkozni kb. tök felesleges imho. már a vinyllel párhuzamosan is tolták kazettás deckről, orsós magnóról, és ki tudja, tán még viaszhengerről is. a "bakelit korszak" meg addig tart, ameddig préselnek vinylt. :)
a végeredmény a lényeg.

Profile  

PostPosted: 13:20, 13-04-2011 
impulsecreator.hu

hja, en ezert sem akartam ebbe a vitaba beleszallni
engem nem az akarmilyen formatum szokott zavarni (ha zavar valami egyaltalan), hanem az, ha nagyon erzem, hogy az adott produkcio melloz minden spontaneitast

Profile  

PostPosted: 13:28, 13-04-2011 
piper

gergo wrote:
hja, en ezert sem akartam ebbe a vitaba beleszallni
engem nem az akarmilyen formatum szokott zavarni (ha zavar valami egyaltalan), hanem az, ha nagyon erzem, hogy az adott produkcio melloz minden spontaneitast

detto. komoly, amikor összeírják a szettet előre egy A/4-es lapra. láttam már ilyet nemegyszer. :hah:

Profile  

PostPosted: 13:31, 13-04-2011 
partiarc

flag wrote:
tőlem anno azt kérdezték, akik 'profin' csinálták, és benne voltak a szcénában, hogy: "mennyire gondolod ezt komolyan, hogy akarod csinálni?" - ha profin akarsz hozzáállni, akkor kezdj el vinylekre spórolni, gyakorolj (elhiheted, h nem 2 órát álltam a lemezjátszók mögött). Most az, hogy veszel egy laptopot, felteszed a tarktor vagy bármelyik progit, és elkezdesz mixelgetni, az nem hinném, hogy felér mindezzel. és mielőtt félreértenél, ezzel nem azt akarom sugallni, h hű mekkora király vagyok, hanem volt egy döntésem anno, hogy én ebbe pénzt - energiát ölök, és megtanulok bakeliten játszani első körben.
ja, és egyébként amennyit ebbe beleöltem, az - úgy gondolom - bőven indokolja, hogy kikérjem magamnak a laptopdj-kkel való összehasonlítást. egyébként vagyok annyira képben a szoftverekkel is, hogy bátran merem állítani, összehúznék két zenét bármikor laptopról, míg ez fordítva sztem nem feltétlenül igaz.
ja, és nem azt próbáltam éreztetni, h aki laptopozik, az senki, hanem aki laptopozik, az nem csodálkozzon, h nem veszik komolyan, hacsak nem világszínvonalú producer...

ez régen lehet így volt. és lehet még mindíg így lenne, ha 1: jóléti társadalomban élnénk, 2: minden kapható lenne baksin. szerintem ennél a 2 oknál fogva ma, 2011-ben kicsit nehéz a bakelitről, mint komoly hozzállásról beszélni.
szerintem inkább a gyakorláson van a hangsúly mint a beleöltem egy csomó pénzt-en..
a gyakorlás mellé -jóesetben társul egy adag alázatosság is. ez az ami hiányzik a legtöbb önjelölt szoftverDJ-ből és ez az ami valószínű a legtöbb bakelitgyűjtőben megvan. persze egyértelmű, ha valaki rákölt egy vagyont valamire, alázatos lesz azzal szemben.
de ezért valahol érthető, hogy a szoftverDJ-hez miért van ez az alap rossz hozzállás. nem prezentál látható, azonnali bizonyítékot arról, hogy ő rengeteg időt töltött a zeneboltokban és hogy egy alázatos zenemaniac, megszállott elmebeteg zseni stb-stb...

de attól még lehet, hogy kurvajól mixel szoftverről.

de tényleg csak ennyi. spotantanitás, zeneiség, egy kis temperamentum, improvizáció, újdonság... ezekkel már beéri szerintem a legtöbb zenehallgató. de a nagyonkritikus elemző is. ha laptop van, ha bakelit.
mondjuk az sem árt, ha utána a fórumon megmondják, hogy mennyire volt live az a live :)
de az már csak extra :)

Profile  

PostPosted: 13:36, 13-04-2011 
metalhead

“It puts me to fucking sleep to be quite honest, I don’t really see the technical merit in playing two songs at the same speed together and it bores me to fucking tears and hopefully with all due respect to the dj type that will fucking go the way of the dinosaur id like them to dis-a-fucking-pear. Joel continued, its so middle man,they’re like fucking lawyers. You need them, but they’re fucking ****s. God bless them they’re my number one customer right so I’m not gonna go diss every fucking DJ. But to say you become this massive up on a podium performer by playing other peoples productions at the same speed as someone else’s productions and fading between the two of them, I don’t get it.” - deadmau5

: )

Profile  

PostPosted: 14:25, 13-04-2011 
elmondom

Néhány rövid gondolat:

1) A DJ-zés kicsit olyan mint papnak lenni, hiába tudna bárki összehúzni két lemezt stb., ha csak néhány van aki tényleg oda is áll és csinálja valamennyire jól - elhívatottság, kurázsi, stb. SZVSZ a komolytalanok elöbb-utóbb úgyis lemorzsolódnak.

2) Nagyon sok olyan zenész van, aki hatalmas pénzeket költ méregdrága hangszerekre, erösítökre, éveken keresztül keményen gyakorol, helyezkedik, végigjárja a kakaslétrát. Erre jön valami kis jöttment külvárosi hülyegyerek egy hangolhatatlan taiwani strata-másolattal meg egy recsegö erösítövel és a gatyát lejátsza róluk, mert kurva tehetséges. Kinek lesz lemezszerzödése? Nnna.

3) Az mekkora sokk lehetett a régi egylemezjátszós DJ-knek amikor a discosok elkezdtek KÉT lemezjátszóval zenélni. Húha.

Profile  

PostPosted: 15:08, 13-04-2011 
ujonc

gergo wrote:
engem nem az akarmilyen formatum szokott zavarni

:fog:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]